20:06 02.10.2020

"БРСМ-Нафта" заявляє про рейдерське захоплення нафтобази на Київщині

2 хв читати
"БРСМ-Нафта" заявляє про рейдерське захоплення нафтобази на Київщині

"БРСМ-Нафта" заявляє про захоплення її нафтобази в Переяславському (Київська обл.).

Як повідомив директор департаменту стратегічного маркетингу мережі "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук на своїй сторінці у Facebook, захоплення нафтобази сотнею невідомих осіб під координацією громадської організації "Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії" розпочалося вранці в п'ятницю.

"Поліція тому, що відбувається, не перешкоджала. Без рішення суду особисте майно було описано й передано на відповідальне зберігання Олегу Вернику (глава фонду - ІФ), який і керував захопленням. Це абсурдно і не піддається здоровому глузду. Такі дії могли здійснюватися тільки за судовим рішенням, чого не було взагалі. Не очікуючи на представників нашої компанії, вони почали ламати ворота і виганяти всіх співробітників із території", - написав він.

За словами Мельничука, мета захоплення - зупинення нафтобази і подальше блокування роботи мережі АЗС "БРСМ-Нафта". "Фонд уже кілька років судиться з "БРСМ-Нафта" і намагається стягнути 2,7 млрд грн компенсації за пожежу, що сталася на нафтобазі підприємства у червні 2015 року. Якщо зупиниться нафтобаза, ми перестанемо отримувати нафтопродукти на наші заправні станції, вони почнуть простоювати. Це робиться спеціально, щоб змусити нас заплатити їм ті гроші, яких вони вимагають", - зазначив представник компанії.

У свою чергу фонд на своїй сторінці у Facebook заявляє, що їхні дії ґрунтуються на рішенні Деснянського районного суду Києва від 17 червня 2020 року, який наклав арешт на майно та кошти підприємств, що входять до групи "БРСМ-Нафта", на суму 2,677 млрд грн.

Також громадська організація звинувачує групу і її власників у затягуванні судових процесів і небажанні виплачувати грошову компенсацію постраждалим від пожежі в 2015 році.

Згідно з даними реєстру судових рішень, Київський апеляційний суд 20 липня скасував рішення Деснянського райсуду і відмовив фонду у забезпеченні позову. Фонд подав касацію до Верховного Суду, який рішенням від 14 вересня призначив її до розгляду. Водночас дати розгляду справи поки що не оприлюднено на веб-порталі судової влади України.

Як повідомлялося, на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі 8 червня 2015 року сталася пожежа, внаслідок якої загинули шість осіб. Резервуари з нафтопродуктами горіли майже три доби. 13 червня пожежа відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива й послідуючого горіння резервуара, що розташовувався поблизу. Горіння пального припинилося 16 червня.

Мережа "БРСМ-Нафта" налічує 196 АЗС у різних регіонах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА