22:23 01.10.2020

У Франції щодня спостерігається зростання темпів поширення COVID-19

3 хв читати
У Франції щодня спостерігається зростання темпів поширення COVID-19

У Франції фіксують збільшення щодобового приросту випадків коронавірусу - за 24 години зафіксували 13970 нових заражень, повідомляє британське видання The Guardian з посиланням на міністерство охорони здоров'я країни.

За даними видання, це на 9% вище за попередній показник - у середу в країні діагностували 12845 заражень коронавірусом.

Крім того, за останню добу зареєстрували ще 63 випадки смерті інфікованих.

The Guardian повідомляє, що міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран попередив, що в Парижі можуть ввести режим "підвищеної готовності" - закрити з понеділка всі бари і ресторани в разі, якщо за майбутні вихідні ситуація не зміниться на краще.

"Нам потрібно кілька днів, щоб підтвердити тенденції (посилення поширення вірусу - ІФ), але якщо вони підтвердяться, у нас не буде іншого вибору, окрім як ввести режим максимальної готовності з понеділка", - цитують західні ЗМІ слова Верана.

"Це означає, що люди в Парижі і околицях повинні будуть істотно обмежити соціальну взаємодію, більше жодних сімейних зібрань, жодних вечорів поза домом і повне закриття барів", - додав він.

Згідно з даними служб охорони здоров'я, на 100 тис. жителів Парижа доводиться 259,6 випадків зараження COVID-19, в той час, як пороговий показник становить 250.

Крім того, за словами Верана, 30-35% лікарняних ліжок в палатах інтенсивної терапії зайняті пацієнтами з коронавірусом, що також перевищує граничний рівень в 30%.

Веран зазначив, що в зв'язку з епідеміологічною обстановкою, режим підвищеної готовності на наступному тижні можуть ввести в містах Лілль, Ліон, Гренобль, Тулуза і Сент-Етьєн.

За даними ЗМІ, влада країни заявила, що вдасться до будь-яких необхідних заходів для того, щоб уникнути чергового введення режиму надзвичайної ситуації, в зв'язку з яким в країні знову почне діяти загальнонаціональний карантин.

Водночас глава Мінохоронздоров'я зазначив, що в зв'язку з повідомленнями жителів Марселя про негативну дію карантину на умови життя, в місті можна послабити обмеження.

28 вересня в Парижі і ще більш ніж 10 містах Франції почали діяти нові обмежувальні заходи через погіршення ситуації з коронавірусом. Зокрема, набула чинності заборона на святкові та розважальні заходи, зокрема весільні церемонії, фестивалі, студентські вечірки.

Барам заборонено працювати з 22:00 вечора до 6:00 ранку. Спортивні зали та центри, що розташовані в приміщеннях, залишаються закритими.

За умови дотримання суворих заходів безпеки роботу продовжують кінотеатри, музеї і театри. Басейни також залишаються відкритими для відвідування.

Минулого тижня міністр охорони здоров'я Франції закликав жителів країни мінімізувати соціальну взаємодію в зв'язку з погіршенням ситуації з поширенням коронавірусу COVID-19. Він також закликав роботодавців за можливості продовжити дистанційну роботу в тих районах, де загроза поширення коронавірусу особливо висока. Серед них - Бордо, Лілль, Ніцца, Париж і Тулуза.

З початку пандемії коронавірусу у Франції діагностували понад 577,5 тис. випадків зараження, кількість смертей інфікованих перевищує позначку в 32 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА