20:08 26.09.2020

Глави та керівники МЗС іноземних держав висловлюють співчуття у зв'язку з катастрофою Ан-26 і загибеллю людей

1 хв читати
Глави та керівники МЗС іноземних держав висловлюють співчуття у зв'язку з катастрофою Ан-26 і загибеллю людей

У зв'язку з катастрофою поблизу Чугуєва (Харківська обл.) Ан-26 з курсантами на борту лідери і глави МЗС іноземних держав висловлюють свої співчуття, повідомили в Офісі президента України агенству "Інтерфакс-Україна".

Так, за станом на вечір суботи, 26 вересня, співчуття висловили: президенти Польщі, Грузії, Словаччини, Угорщини, Казахстану, Азербайджану, Сербії, Фінляндії і президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС і США не визнають законно обраним;

Прем'єр-міністри Канади, Естонії, Азербайджану, Грузії;

Глава дипломатії і віце-президент Єврокомісії;

Спікер парламенту Латвії;

Міністри закордонних справ Австрії, Литви, Швеції, Болгарії, Македонії, Албанії, Норвегії, Румунії, Молдови, Туреччини, Грузії, Польщі, Азербайджану, Данії, Афганістану, Словенії, Чехії.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20.50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуїв Харківської області.

На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, один курсант вижив.

За інформацією Держбюро розслідувань, перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака і підготовки його до польоту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА