11:18 17.09.2020

КС розпочав розгляд справи щодо конституційності закону про запобігання "законодавчому спаму"

2 хв читати
КС розпочав розгляд справи щодо конституційності закону про запобігання "законодавчому спаму"

Велика палата Конституційного Суду України у четвер у формі письмового провадження приступила до розгляду подання народних депутатів про відповідність Конституції змін до Регламенту Верховної Ради щодо протидії зловживанням парламентарями своїми правами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суддя-доповідач у справі Віктор Кривенко виклав суть подання 53 народних депутатів.

"Автори клопотання зазначають, що... закон передбачає позбавлення народного депутата України можливості належним чином відстоювати своє право законодавчої ініціативи... за допомогою подання поправок і пропозицій до проектів законів України", -зазначив Кривенко.

Автори клопотання зазначають у своєму поданні, що норми цього закону призводять до обмеження прав народних депутатів, членів депутатських груп наполягати на розгляді своїх поправок і пропозицій.

Автори подання також вважають, що закон є неконституційним, оскільки був ухвалений із порушенням законодавчої процедури.

За словами судді-доповідача, під час підготовки матеріалів до розгляду було скеровано листи президенту України, голові Верховної Ради, до низки вищих навчальних закладів із проханням висловити свою позицію з цього подання, також спрямовано запити до секретаріату КС і членів науково-консультативної ради КС із проханням надати науково-експертний висновок.

Деякі відповіді, за словами Кривенка, вже надійшли.

Крім того, суддя-доповідач зазначив, що для зміни цього закону до Верховної Ради було внесено два законопроекти, один з яких було знято з розгляду, а інший ухвалено в першому читанні.

Після доповіді судді Велика палата КС завершила вивчення матеріалів справи у відкритій частині письмового провадження і перейшла до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА