21:22 16.09.2020

Глава Єврокомісії озвучила нові цілі Євросоюзу щодо захисту клімату

2 хв читати
Глава Єврокомісії озвучила нові цілі Євросоюзу щодо захисту клімату

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала Євросоюз значно посилити боротьбу з парниковими газами та знизити обсяг їх викидів до 2030 року на 55% у порівнянні з рівнем 1990 року.

Досі офіційною метою ЄС було зниження викидів на 40%, зазначає Deutsche Welle.

"Промисловість і економіка Європи в змозі забезпечити більш радикальне зниження, і вони хочуть цього", - сказала фон дер Ляєн в ході виступу в Брюсселі в середу.

Глава ЄК зазначила, якщо інші країни Європи наслідуватимуть приклад ЄС, то глобальне потепління можна буде обмежити на рівні 1,5 градуса. Фон дер Ляєн визнала, що нові цілі вимагатимуть значних додаткових зусиль у сфері захисту клімату.

Для нових гігантських інвестицій глава ЄК має намір після закінчення пандемії COVID-19 скористатися коштами фонду з відновлення економіки в 750 млрд євро. Третину цієї суми, яку ЄС має намір залучити за рахунок розміщення боргових зобов'язань, буде отримано за рахунок "зелених" облігацій, сказала вона.

Кошти будуть інвестуватися, насамперед, у флагманські масштабні проекти, такі як водень, реновація житла і створення 1 млн зарядних станцій для електромобілів. Фон дер Ляєн говорила про створення "Європейської водневої долини" для модернізації промисловості та розробки нових видів палива для транспортних засобів.

Цілі, озвучені главою Єврокомісії, найближчими тижнями будуть розглянуті Європарламентом і країнами-членами ЄС.

Глава ЄК також висловилася за більш сильне об'єднання охорони здоров'я в Євросоюзі. Вона наголосила на важливості обговорення повноважень у медичній сфері, які зараз перебувають у веденні окремих країн ЄС. Фон дер Ляєн виступила з цією ініціативою після хаотичної реакції Європи на спалах коронавірусної інфекції і помітної відсутності координації між окремими країнами ЄС в боротьбі з пандемією. Вона також закликала якнайшвидше створити рамкові умови для введення мінімального розміру оплати праці (МРОП) в Євросоюзі. "Кожен повинен мати доступ до мінімальної зарплати", - сказала вона.

У липні МРОП у країнах Європейського союзу варіювався від 312 євро в місяць в Болгарії до 2142 євро в Люксембурзі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА