15:16 11.09.2020

В. о. директора ДБР Соколов: Я позитивно налаштований брати участь у конкурсі на посаду директора бюро

2 хв читати
В. о. директора ДБР Соколов: Я позитивно налаштований брати участь у конкурсі на посаду директора бюро

В. о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександр Соколов заявляє, що хотів би завершити реформування бюро на посаді директора ДБР і готовий до участі в конкурсі на зайняття цієї посади.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Соколов розповів, що зволікання з проведенням конкурсу певним чином пов'язане з епідемією коронавірусу.

"Ми давно чекаємо на призначення комісії і самого конкурсу. Сум'яття в цей процес вніс коронавірус, оскільки відклалася робота Верховної Ради з визначення представників до конкурсної комісії. Згідно із законом, конкурсна комісія має бути сформована з дев'яти осіб. Три представники від президента були затверджені ще рік тому, трьох своїх представників визначив парламент, і три людини мають бути представлені від Кабміну, точніше, це мають зробити впливові міжнародні організації через український уряд", - зазначив він.

Соколов додав, що проведення конкурсу організовує Офіс президента. "Думаю, що процес має вже розпочатися. Є в організаторів думки розпочати хоча б збір документів ще до того, як буде вирішено питання з міжнародними партнерами. Прибічники цієї ідеї хочуть якнайшвидше розпочати технічний процес, а противники говорять, що навіть за технічними процесами мають спостерігати всі члени конкурсної комісії. До якого рішення прийде організатор - побачимо найближчим часом", - уточнив в. о. директора ДБР.

Відповідаючи на запитання про те, чи має він бажання брати участь конкурсі, Соколов сказав: "Я дуже позитивно налаштований брати участь. Волею долі вже півроку тут і розумію всі зміни, які потрібні бюро. До того ж багато процесів уже розпочато. Тут навіть не амбіції, швидше певний спортивний інтерес закінчити те, що я розпочав".

За його словами, очолити бюро може й "людина з іншим баченням цих процесів, вона почне все перебудовувати, а будь-які зміни курсу або замороження проектів веде до стагнації".

Відповідаючи на запитання про те, чи має він підтримку в прагненні перемогти в конкурсі, в. о. глави ДБР сказав: "Гадаю, що моя підтримка - це мої знання та впевненість, а як оцінить конкурсна комісія - побачимо".


Повний текст інтерв'ю з Олександром Соколовим буде оприлюднено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град", що підвищило їх ефективність, - джерело

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

У Покровську внаслідок російського удару двоє людей загинули, двоє поранені - прокуратура

АРМА: Процедуру продажу 112 картин Медведчука буде призупинено, їх передадуть до музею

На Харківщині від обстрілів постраждали дві жінки

Кількість постраждалих від сильної турбулентності в літаку Singapore Airlines збільшилася до 71 людини, одна людина загинула

Раді пропонують створити ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

Окупанти вдарили по центру Чугуєва, постраждала жінка

Окупанти вночі обстріляли чотири громади Сумщини

На трасі Київ-Чоп у Львівській області ускладнено рух у зв'язку з ДТП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА