07:38 11.09.2020

Російські найманці тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі

2 хв читати
Російські найманці тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі

Російські найманці за минулу добу тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військовослужбовці не постраждали, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 10 вересня, збройні формування Російської Федерації три рази порушили домовленості, які набули чинності 27 липня 2020 року. Бойових втрат і поранень серед особового складу об'єднаних сил не було", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.

Зокрема, ворог обстріляв зі стрілецької зброї позиції українських військ неподалік Шумів, де повинна була пройти зустріч представників СЦКК і ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки.

"Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були прогнозовані заздалегідь, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців об'єднаних сил, а й представників СЦКК і ОБСЄ", - наголосили в штабі.

Крім того, два ворожих обстріли зафіксовано на ділянці фронту поблизу Золотого. Спочатку ворог застосував трасуючий снаряд для підпалу трави, а потім відкрив вогонь по позиціях українських захисників зі стрілецької зброї.

"З початку поточної доби, 11 вересня, режим припинення вогню зберігається повною мірою", - додали в штабі.

Крім того, в прифронтових районах сапери ДСНС України розмінували понад дев'яти гектарів території і передано на знищення 206 вибухонебезпечних предметів.

Також для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники об'єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків і об'єктів інфраструктури. Зокрема, за минулу добу завершено відновлення 18 будинків, ще на 25 об'єктах роботи тривають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА