19:02 07.09.2020

Президент Литви сподівається, що при Зеленському Україна стане членом ЄС - Офіс президента України

1 хв читати
Президент Литви сподівається, що при Зеленському Україна стане членом ЄС - Офіс президента України

Президент Литви Гітанас Науседа сподівається, що під час президентства Володимира Зеленського Україна зробить усе, щоб стати членом Євросоюзу, і зазначив, що серед країн Східного партнерства вона демонструє лідерство.

Як повідомляє прес-служба президента України, в телефонній розмові вони приділили окрему увагу питанню підготовки до 22-го саміту Україна ЄС, який заплановано на 1 жовтня 2020 року у Брюсселі. Зеленський наголосив на налаштованості української сторони на максимальну результативність саміту та активізацію з цією метою відповідної роботи зі структурами ЄС і державами – членами Євросоюзу.

"Серед головних результатів саміту я бачу підтвердження визнання європейських прагнень України, досягнення домовленостей про початок роботи з оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, адже вона вже не відображає економічних реалій України та ЄС", - заявив Зеленський у розмові з Науседою.

Співрозмовники обговорили першочергові заходи двостороннього політичного діалогу. Було відзначено спільну налаштованість провести чергове засідання Ради президентів України та Литовської Республіки наприкінці цього року в Києві.

Зеленський і Науседа також обмінялися думками щодо розвитку ситуації в Білорусі. Глава Української держави звернув увагу на спільність підходів України і Європейського Союзу в питаннях оцінки білоруської внутрішньополітичної кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА