08:23 05.09.2020

Польоти стратегічних бомбардувальників США над Україною показали можливості щодо стримування Росії

2 хв читати
Польоти стратегічних бомбардувальників США над Україною показали можливості щодо стримування Росії

Проведені в п'ятницю польоти групи американських стратегічних бомбардувальників B-52H у повітряному просторі України продемонстрували можливості щодо стримування Росії, заявили в Командуванні ВВС США в Європі.

"Три бомбардувальники B-52 Stratofortress зі складу 5-го бомбардувального крила з бази Майнот (штат Північна Дакота) у п'ятницю провели важливі навчання з інтеграції з українськими винищувачами в повітряному просторі України", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що їх польоти були давно заплановані в рамках тимчасового перекидання шести американських B-52H на передову авіабазу Ферфорд в Англії.

"Місія надала партнерам цінну можливість потренуватися в повітрі. Крім того, місія продемонструвала, як літаки та екіпажі B-52 передового базування сприяють колективній безпеці і гарантують США, союзникам з НАТО і партнерам можливості для стримування Росії", - зазначили в Командуванні ВВС США в Європі.

Спеціалізовані західні авіаційні ресурси в п'ятницю підтвердили виліт з авіабази Ферфорд в Англії трьох стратегічних бомбардувальників B-52H з бортовими номерами 61-0034, 60-0005 і 60-0044 і позивними "Юлія".

Тим часом їм вдалося відстежити польоти тільки двох із них - з номерами 61-0034 і 60-0044 і позивними Julia51 і Julia53.

За наявними відомостями, вони здійснили польоти на північ від Криму в повітряному просторі України.

Американські бомбардувальники увійшли в повітряний простір України над Волинською областю з боку Польщі. Потім маршрут їхнього польоту пролягав над Рівненською, Житомирською областями та Києвом.

Після цього американські бомбардувальники лягли курсом на південь, пролетівши над Херсонською та Запорізькою областями на північ від Криму, і близько півтори години кружляли еліпсом на північний схід від Генічеська уздовж узбережжя Азовського моря.

Одночасно в п'ятницю на захід і південь від Криму здійснювали польоти відразу два американських розвідувальних літаки - RC-135W і P-8A Poseidon, а також два британських - RC-135W і Sentinel R.1. Останній є літаком повітряної розвідки та управління нанесенням ударів.

Шість американських стратегічних бомбардувальників B-52H, здатних нести ядерну зброю, були перекинуті з континентальної частини США до Великої Британії 22 серпня. За повідомленням командування ВПС США в Європі, за минулий час бомбардувальники вже виконали 18 польотів над Європою. За наявними даними, вони, зокрема, здійснили польоти поблизу західних і південних кордонів Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА