20:35 04.09.2020

Голова правління банку "Аркада" Ковальчук звільнилася за власним бажанням

2 хв читати
Голова правління банку "Аркада" Ковальчук звільнилася за власним бажанням

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 3 вересня припинив повноваження голови правління банку "Аркада" (Київ) Тетяни Ковальчук на підставі її заяви про звільнення за власним бажанням.

Згідно з повідомленням банку в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), Ковальчук займала відповідну посаду з 12 грудня 2019 року.

Як повідомлялося, Нацбанк України (НБУ) 25 серпня відніс банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня. Зазначалося, що капітал банку впав нижче нормативного рівня і став негативним через втрату основного активу - будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгінська, 3 в Києві.

Пізніше, 26 серпня Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) ввів тимчасову адміністрацію в банку.

Як повідомлялося з посиланням на центробанк, понад 90% вкладників банку "Аркада" (понад 5 тис. осіб) отримають вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму ФГВФО у 200 тис. грн, а більші вклади будуть відшкодовані в межах гарантованої суми. Уточнювалося, що загалом ФГВФО забезпечить виплату 285 млн грн.

АКБ "Аркада" створений у 1993 році. Власником істотної участі банку згідно з даними НБУ станом на 1 червня 2020 року є Костянтин Паливода (спільна участь 74,797%).

За даними Нацбанку, на 1 липня 2020 року за розміром загальних активів банк "Аркада" займав 45-е місце (1,902 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА