19:05 02.09.2020

Навальний перебуває на апараті ШВЛ, його стан, як і раніше, серйозний - клініка Charite

2 хв читати
Навальний перебуває на апараті ШВЛ, його стан, як і раніше, серйозний - клініка Charite

Стан здоров'я російського опозиціонера Олексія Навального серйозний, він на апараті штучної вентиляції легень, лікуватимуть його довго, заявила в середу клініка Charite у Берліні.

"Стан здоров'я Олексія Навального, який із 22 серпня 2020 року лікується в університетській клініці Charite у Берліні, як і раніше, серйозний", - йдеться в заяві клініки.

"Олексій Навальний, як і раніше, перебуває на станції інтенсивної терапії, він підключений до апарату вентиляції легень", - уточнили в клініці.

Симптоматика інгібування холінестерази у російського опозиціонера Олексія Навального, викликана отруєнням, продовжує знижуватися, повідомила в середу клініка Charite у Берліні.

"Симптоми пригнічення холінестерази, викликані доведеним отруєнням, продовжують спадати", - повідомляє Charite.

"Причина цього - поступове відновлення активності холінестерази", - йдеться в заяві клініки.

Навальний відчув нездужання 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. Вранці 22 серпня його перевезли на лікування в Німеччину до берлінської університетської клініки Charite. Лікарі клініки повідомили, що знайшли в організмі сліди отруєння речовинами групи інгібіторів холіноестерази. Ці речовини входять до деяких медикаментів, а також до великої групи нервово-паралітичних отрут. Російська влада заявляла, що робити остаточні висновки про причини коми Навального поки що передчасно.

У середу офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що лабораторія бундесверу знайшла в організмі опозиціонера сліди отрути з групи "Новачок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА