20:09 31.08.2020

Співголову страйкому "Білоруськалію" Бокуна заарештували на 15 діб

2 хв читати
Співголову страйкому "Білоруськалію" Бокуна заарештували на 15 діб

Співголова страйкового комітету "Білоруськалію" Анатолій Бокун засуджений на 15 діб адміністративного арешту.

"Анатолій Бокун був засуджений на 15 діб арешту", - повідомив страйком у своєму Telegram-каналі.

Раніше в прес-службі УВС Міноблвиконкому заявили, що Бокун був затриманий за порушення порядку проведення масових заходів, щодо нього розпочато адміністративний процес.

Страйком "Білоруськалію" в понеділок повідомив про затримання свого лідера Анатолія Бокуна органами держбезпеки.

"Сьогодні був затриманий Анатолій Бокун управлінням державної безпеки і доправлений до РВВС", - йдеться в повідомленні в телеграм-каналі страйкому.

17 серпня білоруські ЗМІ проінформували про зупинку всіх шахт на "Білоруськалії" і оголошенні робочими страйку. Потім "Білоруськалій" кілька днів перебував у стані часткового страйку. Страйковий комітет підприємства стверджував, що всі рудоуправління ВАТ "Білоруськалій" працюють, але не в повному обсязі, оскільки частина робітників страйкують.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 21 серпня заявив про можливість заміни страйкуючих працівників ВАТ "Білоруськалій" шахтарями з інших країн, зокрема, України.

У середині минулого тижня керівництво "Білоруськалій" повідомило, що з 20 серпня підприємство працює з максимальним завантаженням потужностей і в серпні обсяг випуску калійних добрив перевищить 1 млн тонн, що на 3% більше, ніж у серпні минулого року.

Тим часом, 27 серпня аналітики Fitch Ratings заявили, що страйковий рух на "Білоруськалії" може привести до скорочення експорту з республіки і збільшення спотових цін, якщо страйки триватимуть протягом тривалого часу.

ВАТ "Білоруськалій" на 100% належить державі, його частка на світовому ринку хлоркалію в 2019 році становила близько 20%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА