16:20 28.08.2020

Навальний усе ще у штучній комі та на ШВЛ, його стан серйозний, але загрози життю немає - клініка Charite

1 хв читати
Навальний усе ще у штучній комі та на ШВЛ, його стан серйозний, але загрози життю немає - клініка Charite

Російський опозиціонер Олексій Навальний усе ще перебуває в штучній комі й на апараті штучної вентиляції легенів (ШВЛ), його стан серйозний, але стабільний, загрози життю немає, повідомила берлінська клініка Charite у п'ятницю.

"Симптоматика кризи, спричиненої інгібітором холіноестерази, спадає. Пацієнт, як і раніше, перебуває на станції інтенсивної терапії в штучній комі, він підключений до апарата штучного дихання. Стан його здоров'я незмінний серйозний, наразі великої небезпеки для життя немає. Як і раніше, можливі довгострокові наслідки важкого отруєння пацієнта не проглядаються", - йдеться в заяві клініки.

Повідомляється, що стан Навального "стабільний".

"Лікарі перебувають у тісному контакті з дружиною Олексія Навального. За згодою дружини Charite виходить із того, що в його інтересах - публічне повідомлення про стан здоров'я", - зазначили в лікарні.

Навальний відчув нездужання 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. Вранці 22 серпня його перевезли на лікування в Німеччину до берлінської університетської клініки Charite. Лікарі клініки повідомили, що знайшли в організмі сліди отруєння речовинами групи інгібіторів холіноестерази. Ці речовини входять до деяких медикаментів, а також до великої групи нервовопаралітичних отрут.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА