16:06 28.08.2020

Кличко: Столична влада працює над тим, щоб через п'ять років Київ увійшов до топ-100 міст світу

3 хв читати
Кличко: Столична влада працює над тим, щоб через п'ять років Київ увійшов до топ-100 міст світу

Через п'ять років Київ може увійти до топ-100 міст світу, заявив міський голова столиці Віталій Кличко на онлайн-брифінуг "Яким ми бачимо Київ".

"Світ сьогодні стрімко змінюється. І тенденція така, що майбутнє - не за супердержавами або об'єднаннями країн, а за мегаполісами. Більше ніж 4 мільярди людей живуть сьогодні у великих мегаполісах і маленьких містах. Через 25 років у містах, за прогнозами, житимуть уже 7 мільярдів людей. Мегаполіси стануть в авангарді розвитку. Вони будуть магнітами, що притягають найкращі таланти і найбільші ресурси", - заявив Кличко.

Він зазначив, що для конкуренції з мегаполісами світового рівня Київ має докладати зусилля вже зараз.

"Саме тому ми з командою тривалий час розробляємо амбітний план: як Києву через п'ять років увійти до топ-100 міст світу. Це чітка покрокова програма, фундамент для реалізації якої ми закладали попередніх шість років!" – наголосив Кличко.

Серед ключових напрямів розвитку міська влада виділяє транспортну систему, соціальну інфраструктуру, реновацію застарілої забудови та екологію.

"Транспортна система має функціонувати за принципом: "через усе місто - за одну годину". Що вже зроблено для реалізації цього підходу? Ми оновлюємо дорожню інфраструктуру, мости і шляхопроводи, в ремонт яких не вкладали коштів десятиліттями. У Києві 1667 км доріг. Майже тисячу кілометрів із них ми відремонтували. Ми добудуємо Подільсько-Воскресенський мостовий перехід - проект, який не можуть реалізувати в столиці вже понад 20 років! Розпочали оновлення й інших мостів через Дніпро, будівництво транспортних розв'язок і перехоплювальних паркінгів на в'їздах у місто. Триває облаштування велосипедних доріжок", - розповів Кличко.

Пріоритетним для влади залишається розвиток громадського транспорту - зокрема завершення будівництва двох нових станцій метро на Виноградар і початок будівництва лінії метро на Троєщину після запуску автомобільного сполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

"Наше завдання - створити комфортні умови для проживання в столиці. А це, зокрема, розвинена соціальна інфраструктура. Тому ми вводитимемо принцип: всі переваги центру міста - в кожному районі столиці. І ми вже встигли чимало для цього зробити: за останні чотири роки побудували і відновили 28 дитячих садків і сім шкіл. Відремонтували більше ніж 40 відділень у медзакладах і чотири пологових будинки", - розповів Кличко.

Черга в дитячі садки скоротилася на 12,5 тис. У найближчі роки її взагалі не стане, очікує Кличко. Розміщення новобудов плануватиметься тільки комплексно - з одночасним будівництвом дитячих садків і шкіл, об'єктів соціальної інфраструктури, скверів та автопарковок.

Що стосується реновації застарілої забудови, то тут йдеться про застарілий житловий фонд. "Хрущовки" в центрі планують замінити комфортними житловими комплексами, а на місці промзон створити інноваційні, технологічні й бізнес-парки, художні комплекси.

"Для збереження історичної спадщини столиці ми заборонимо висотне будівництво в центральній частині міста. Реставруватимемо пам'ятки культурної спадщини. У нас справді амбітні плани. Ми хочемо перенести частину адміністративних установ із будівель у центрі Києва і розвивати адміністративно-діловий центр на території промзони на Теличці. Це розвантажить місто і дасть новий поштовх до його розвитку", - заявив мер.

Заплановано також низку заходів щодо поліпшення екології в місті - зокрема збереження старих парків і скверів, створення нових, збільшення площі озеленених територій міста.

"Ми завершимо і реконструкцію Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій. Це забезпечить місто чистою питною водою. Для поліпшення екологічного стану довкілля важливо також завершити реконструкцію Бортницької станції аерації. Впроваджуватимемо і нетрадиційні поновлювані джерела енергії, установку сонячних батарей. Здійснюватимемо заходи з енергоефективності будівель", - зазначив Кличко.

Він нагадав, що протягом останніх шести років місто успішно оновлює зелені зони Києва. Так, відремонтували майже 400 парків і скверів. Збільшили і їх кількість - надали статус парку або скверу 136 зеленим зонам. Оновили вісім міських пляжів.

"Це тільки частина того, що ми вже зробили й що обов'язково зробимо. Київ стане комфортним містом - і для проживання, і для роботи, і для відпочинку його жителів", - наголосив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА