12:51 28.08.2020

Усі комунальні навчальні заклади Києва готові розпочати роботу з 1 вересня - Кличко

2 хв читати
Усі комунальні навчальні заклади Києва готові розпочати роботу з 1 вересня - Кличко

Усі комунальні навчальні заклади в Києві підготовлені до початку роботи в умовах карантинних обмежень, заявив міський голова столиці Віталій Кличко на прес-брифінгу онлайн у п'ятницю.

"Ми налаштовані розпочати навчальний рік з 1 вересня. Усі комунальні навчальні заклади готові до роботи в нових умовах. Усі школи за кошти міського бюджету закупили дезінфікувальні засоби та засоби індивідуального захисту. На це зі спеціального фонду місто виділило понад 30 млн грн", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що в кожній школі було розроблено власний алгоритм переміщення дітей. Приміщення оброблятимуть дезінфекторами щонайменше двічі на день. Перерви було подовжено для провітрювання кабінетів.

Уранці всі діти та вчителі проходитимуть обов'язковий температурний скринінг. Також учителі опитуватимуть дітей про їхнє самопочуття.

"У столичних школах діятимуть заходи безпеки, які встановила міська влада. А в разі спалаху коронавірусу вчителі та директори діятимуть відповідно до рекомендацій санітарних лікарів. Кожен директор, кожен учитель отримав покрокову інструкцію, що треба робити в разі виявлення хворої дитини. Рішення ж про закриття навчального закладу або окремого класу на карантин ухвалюватимуть виключно санітарні лікарі. Також я звертаюся до батьків учнів: якщо ви вранці бачите, що у дитини є ознаки захворювання на ГРВІ, не відправляйте дитину до школи. Подумайте про її здоров'я і безпеку інших дітей", - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, за минулу добу в Києві було підтверджено 251 новий випадок коронавірусу, 9 осіб померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА