12:34 28.08.2020

За добу госпіталізовано 47 киян, хворих на COVID-19, дев'ятеро хворих померли - Кличко

2 хв читати
За добу госпіталізовано 47 киян, хворих на COVID-19, дев'ятеро хворих померли - Кличко

Десятеро з 251 жителя столиці, у яких за минулу добу виявили захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, є медиками, повідомив мер Києва Віталій Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

"Серед захворілих 139 жінок віком від 18 до 92 років і п'ятеро дівчаток від трьох до 16 років, а також 101 чоловік віком від 20 до 80 років і шестеро хлопчиків від одного року до 16. Захворіли і десять медиків", - сказав мер.

За його словами, до лікарень столиці госпіталізували 47 пацієнтів. Решту нововиявлених хворих поміщено на самоізоляцію під контролем лікарів.

"Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому і Деснянському районах - по 39, у Дніпровському - 37, у Святошинському районі - 30 випадків", - зазначив Кличко.

Мер також повідомив, що в лікарнях столиці сьогодні перебувають 486 хворих на коронавірусну хворобу (зокрема 22 дитини), 101 з них - у важкому стані, а 195 отримують кисневу терапію. 14 осіб перебувають під апаратами штучної вентиляції легенів.

"Ще 60 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус, - повідомив мер Києва. - Не відступає і пневмонія. За минулу добу до лікарень столиці госпіталізували 108 пацієнтів із таким діагнозом. Загалом запалення легенів у столичних медзакладах лікують 893 пацієнти", - повідомив він.

За словами Кличка, лікарні першої хвилі працюють практично в режимі інфекційних госпіталів. І місто підготувало додаткові госпітальні бази для прийому хворих на коронавірус - це міські лікарні №5, 17, 6 і 8; у них є всі необхідні медикаменти, обладнання та засоби захисту для медиків.

Медичну допомогу хворим на COVID-19 у столиці надають 75 лікарів-інфекціоністів та 510 лікарів інших спеціальностей - це ті, хто безпосередньо працює з такими пацієнтами. Також для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 задіяні понад 950 осіб середнього медичного персоналу.

"Але якщо станеться інфекційний вибух і кількість людей, які потребують госпіталізації, збільшиться в рази, медична система не впорається з цим. Це показала ситуація і в Італії, в Іспанії, в Сполучених Штатах. Тому я ще раз звертаюся до всіх: ваше здоров'я і життя залежать від вас і вашої свідомості!... Не складно дотримуватися правил, щоб убезпечити себе - носити маску, дотримуватися дистанції, користуватися антисептиками і не йти в місця великого скупчення людей", - наголосив мер.

Він також зазначив, що за минулу добу в Києві з початку пандемії зафіксовано найбільшу кількість летальних випадків. "Померли дев'ять осіб. Загалом коронавірус забрав життя 187 киян", - заявив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони надає повну підтримку в розслідуванні інциденту з представником ТЦК в Одесі

Окупанти знову вдарили по району житлової забудови в Харкові, інформація про постраждалих встановлюється - мер

Парламент Грузії ухвалив закон про іноагентів

Макрон візьме участь у Саміті миру - Зеленський

У ЄС прийнято новий пакт про міграцію та притулок

Група Єрмака-Расмуссена пропонує встановити часові рамки вступу України до НАТО - до липня 2028 року

ВР пропонують звернутися до Кабміну оприлюднити інформацію про місцеперебування військовозобов'язаних - близьких родичів керівників органів держвлади

Міністр оборони розповів представникам британської Лейбористської партії про потреби ЗСУ

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

Для нас важливо, щоб США взяли участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА