10:19 26.08.2020

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактами зловживань у Національній академії аграрних наук України

2 хв читати
Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактами зловживань у Національній академії аграрних наук України

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Національної академії аграрних наук України (НААН) (ч. 2 ст. 364 КК України) на підставі результатів проведеного Рахунковою палатою аудиту ефективності використання установою коштів держбюджету та управління об'єктами держвласності.

Згідно з повідомленням на сайті Офісу генпрокурора, відповідно до звіту Рахункової палати, до початку 2020 року в постійному користуванні НААН перебувало 465 тис. га землі, але до Державного земельного кадастру внесено відомості лише про 320 тис. га, або 69%. Даних про решту 145 тис. га земель немає. Реєстрація права постійного користування земельними ділянками також здійснена частково.

Крім того, зазначено, що в користуванні державних підприємств академії перебуває 336 тис. га сільськогосподарських угідь. Врожайність основних культур на цих підприємствах значно нижча, ніж у середньому в Україні. Через це у 2018 році недоотримано майже 1,5 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції, в 2019 році - 1,3 млрд грн. При цьому під час урожаїв не враховувалася ситуація на ринку, що спричинило недоотримання ще 883 млн грн виручки.

За висновками Рахункової палати, окремі управлінські рішення НААН та її суб'єктів господарювання, що використовують земельні ділянки державної власності, призводять до фактичної втрати державою таких об'єктів і містять корупційні ризики.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюватиме головне слідче управління Національної поліції України.

Офіс генпрокурора також доручив регіональним прокуратурам активізувати досудове розслідування в інших раніше розпочатих кримінальних провадженнях за фактами можливих протиправних дій посадових осіб структурних підрозділів НААН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук і польські парламентарії обговорили шлях України до ЄС і НАТО

Лідер фракції "Слуга народу" Арахамія пропонує ВР захистити права третіх осіб під час реалізації санкцій в Україні

Заарештовано лікарку-психіатра з Київської області, яка вимагала хабар за встановлення інвалідності дитині - прокуратура

Україна у квітні 2024 року уточнила для Ради Європи перелік наявних обмежень прав і скоротила його - Малюська

РФ щоночі обстрілює порти Великої Одеси ракетами й дронами з території окупованого Криму - АМПУ

У травні очікується прем’єра документального кіно про бійців 3-ї ОШБр

Невідомі особи не допускають членів міжвідомчої комісії на територію парку-пам'ятки "Межигір'я"

У Харкові передано до суду справу проти псевдоволонтера, який привласнював гроші за евакуацію людей і домашніх улюбленців - прокуратура

Зеленський обговорив зі Столтенбергом шляхи відбиття агресії РФ і подальшу взаємодію з НАТО

СБУ повідомила про підозру гендиректору виробника російських "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА