10:51 25.08.2020

Лікування коронавірусу плазмою крові перехворілих поки що є експериментальним - ВООЗ

2 хв читати
Лікування коронавірусу плазмою крові перехворілих поки що є експериментальним - ВООЗ

Ефективність лікування інфікованих коронавірусом пацієнтів за допомогою плазми крові, взятої у перехворілих на COVID-19 людей, поки що не підтверджена, і вченим потрібно більше даних, повідомляє агентство Associated press із посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

"Результати (цієї терапії - ІФ) не інформативні. Наразі докази (її ефективності - ІФ) мають дуже низькоякісний характер", - заявила заступник гендиректора ВООЗ Сумія Свамінатан.

Вона пояснила, що у ВООЗ розцінюють таке лікування як експериментальне, і фахівці мають продовжувати збір даних щодо цього. Також вона нагадала, що через індивідуальні особливості крові у конкретної людини, яка перехворіла на коронавірус, таке лікування не може мати стандартизованого характеру.

"Звісно, країни можуть включати (такі методи лікування - ІФ) до списку надзвичайних заходів, якщо вони вважають, що їхня вигода переважує ризики", - додала Свамінатан.

Британські фахівці раніше також висловлювали скептичні оцінки щодо лікування за допомогою плазми крові вилікуваних пацієнтів.

Раніше Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США офіційно санкціонувало використання плазми крові для лікування. Однак у FDA попередили, що цей метод "не варто розглядати як новий стандарт лікування" коронавірусу, і в найближчі місяці стане доступно більше даних із цього питання.

Незважаючи на це, президент США Дональд Трамп заявив, що лікування інфікованих коронавірусом пацієнтів за допомогою плазми крові є проривом.

Спостерігачі розглядали цей крок як прагнення зміцнити позиції Трампа напередодні з'їзду Республіканської партії, на якому нинішнього президента пізніше було висунуто кандидатом на посаду глави держави на виборах у листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА