07:28 24.08.2020

Держприкордонслужба зможе забезпечити надійну охорону кордону з Білоруссю, але важливо бути пильними

2 хв читати
Держприкордонслужба зможе забезпечити надійну охорону кордону з Білоруссю, але важливо бути пильними

Державна прикордонна служба України має достатню кількість ресурсів для забезпечення надійної охорони кордону з Білоруссю, але головним завданням залишається пильність, повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

"Ми маємо достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну охорону кордону з Білоруссю. І наше головне завдання залишатися пильними, посилювати протидію протиправній діяльності та попереджати будь-які провокації. Люди, які перетинають кордон повинні отримати всі умови відповідно до законодавства, однак наші дії повинні бути рішучими в разі спроб порушення кордону", - заявив глава прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Голова Держприкордонслужби визначив подальші завдання керівникам прикордонних загонів і акцентував їх увагу на оперативному і швидкому прийнятті рішень у разі загострення ситуації або при виникненні нестандартних ситуацій.

Також у відомстві зазначили, що Дейнеко особисто перевірив готовність підрозділів до виконання завдань, враховуючи, що нині прикордонники несуть службу в посиленому режимі.

"Нині підрозділи прикордонної служби України посилено охороняють державний кордон з Республікою Білорусь. Ми залучили додаткові сили і засоби, щоб забезпечити належний захист кордону. Ці заходи спрямовані насамперед, на недопущення нестандартних ситуацій або будь-яких провокацій. Ситуація залишається спокійною", - сказав Дейнеко.

Він додав, що українські прикордонники збирають і враховують всю наявну інформацію, яка може впливати на стан охорони кордону. Зазначається, що активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів.

Крім того, залучені необхідні резерви, зокрема катери "Safe Boat 27" мобільного прикордонного загону "Дозор". Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації і за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Також щодня прикордонники забезпечують оформлення близько 5 тис. осіб на в'їзд і виїзд з України. Також на кордоні з Білоруссю загалом функціонують 7 пунктів пропуску. Ще більше - 10 пунктів пропуску тимчасово закриті з березня в зв'язку з заходами щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Також у прес-службі зазначили, що на ділянці кордону з Білоруссю не властивий рух незаконних мігрантів, однак за 7 місяців 2020 року було виявлено близько 50 іноземців, які порушили правила перебування в Україні, а також понад 30 потенційних нелегальних мігрантів, яким відмовлено у в'їзді. Також зафіксовано та припинено близько 400 спроб незаконного переміщення товарів, серед яких переважають тютюнові вироби та товари народного вжитку. Також виявлено 40 одиниць зброї, більшість з якої холодна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА