07:29 23.08.2020

Колесникова закликала білорусів зберігати мирний характер протестів в Білорусі

2 хв читати
Колесникова закликала білорусів зберігати мирний характер протестів в Білорусі

Член координаційної ради опозиції, соратниця екс-кандидата в президенти Світлани Тихановської Марія Колесникова на мітингу біля Будинку уряду в Мінську закликала білорусів до продовження мирних протестів.

"Мені здається, це дуже класна традиція - щовечора мирні громадяни гуляють у своєму місті (...) дуже важливо - підтримувати цю дружню та миролюбну атмосферу в Білорусі і в Мінську", - заявила Колесникова, під час виступу перед учасниками мітингу.

Тим часом, на акцію до Будинку уряду також прийшов член координаційної ради опозиції, екс-директор Купалівського театру Павло Латушко. Спілкуючись з учасниками протесту, він у свою чергу зазначив, що "ми (координаційна рада - ІФ) не можемо закликати до акцій, оскільки будь-який наш заклик до якоїсь маніфестації, акції - це завтра: автозак, Слідчий комітет і пішло".

"Ви ж бачили, що порушено кримінальну справу (проти координаційної ради опозиції - ІФ), хоча, я як юрист кажу, жодного елемента, складу злочину немає".

Латушко наголосив, що "ніхто не збирається скидати діючу владу насильницьким методом. Ми не є інститутом правовим, який може замінити уряд, або президента, або парламент. У нас немає таких ні повноважень, ні завдань. Ми просто говоримо, що настав час почути народ. Почути і зробити з цього конкретні чіткі висновки".

Як повідомлялося, в центрі Мінська проходить масова акція протесту. Численна колона пройшла проспектом Незалежності.

Раніше, вдень 22 серпня, на майданчику біля Комаровського ринку також відбулась мирна акція проти насильства.

Як повідомлялося, в Білорусі вже понад тиждень тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Вибори відбулися 9 серпня. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%.

Всього в ході акцій протесту були затримані близько 7 тис. людей. Сотні постраждали при затриманнях. Чотири людини загинули. Дотепер невідомо про порушення кримінальних справ стосовно працівників правоохоронних органів, які застосували надмірне насильство при затриманнях.

З 13 серпня протести почалися на багатьох білоруських підприємствах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА