07:28 19.08.2020

ЄС чекає від спецтрибуналу з Лівану продовження переслідування терористів

1 хв читати
ЄС чекає від спецтрибуналу з Лівану продовження переслідування терористів

Європейський союз сподівається, що спеціальний трибунал з Лівану продовжить судове переслідування винних у теракті 2005 року, а також проведе розслідування причин катастрофічного вибуху в Бейруті.

"Ми сподіваємося, що у сьогоднішнього рішення (трибуналу) буде відповідне продовження", - заявив у вівторок представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС), коментуючи вирок у справі Селіма Джамаля Аяша та інших.

Спеціальний трибунал з Лівану був заснований Радою Безпеки ООН у 2007 році для судового переслідування винних у теракті, в результаті якого в лютому 2005 року загинули колишній прем'єр-міністр Лівану Рафік Харірі і ще 21 людина.

У вівторок суд виправдав трьох очно і чотирьох заочно обвинувачених у скоєнні цього теракту і не знайшов доказів причетності командування ліванського шиїтського угрупування "Хезболла" і влади Сирії до загибелі Харірі.

ЄС наголосив на незмінній підтримці Спеціального трибуналу з Лівану і його важливості.

"Сьогоднішнє судове рішення винесено на тлі руйнівного вибуху в Бейруті 4 серпня, яке вразило весь світ. Також необхідно провести незалежне і достовірне розслідування (причин) цього вибуху", - йдеться в заяві ЄВС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА