15:28 16.08.2020

Лукашенко категорично відкидає можливість повторних виборів

2 хв читати
Лукашенко категорично відкидає можливість повторних виборів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країни Балтії та Україна "наказують" провести в країні нові президентські вибори. Він категорично відкидає таку можливість.

"Танки і літаки за 15 хвилин льоту від наших кордонів. Натовські війська брязкають гусеницями біля наших воріт. Литва, Латвія, Польща і, на жаль, наша рідна Україна і її керівництво наказують провести нам нові вибори. Якщо тільки ми підемо на поводу у них – ми зірвемося в штопор", – заявив Лукашенко, виступаючи в неділю перед своїми прихильниками на мітингу на площі Незалежності в Мінську, перед Будинком Уряду.

За словами президента, у разі повторних виборів "ми загинемо як держава, як нація".

Лукашенко також вважає, що в Європі хочуть побудувати ланцюг від Вільнюса до Києва з 300 тис.осіб, і це він сприймає це як загрозу зовнішнього втручання. "Цей ланцюг – санітарний кордон, який ми зруйнували в середині 90-х. І за це нас ненавидять на Заході. Ми не повинні стати санітарною зоною між Сходом і Заходом, ми не повинні стати відхожим місцем Європи", – заявив Лукашенко.

Він також заявив, що "нам пропонують новий уряд – їх вже створили за кордоном – цілих два, і не можуть розібратися, хто приїде нами керувати". "Нам не потрібен заморський уряд, нам потрібен свій уряд, своє керівництво. І ми будемо його обирати", – сказав Лукашенко.

За його словами, існує загроза приходу солдатів НАТО до Білорусі. "Нам пропонують солдатів НАТО - чорношкірих, жовторотих і білявих. Нас хочуть одягнути в постоли і поганяти батогом. Невже ви цього не бачите. Якщо хтось цього хоче, – без мене!" - додав Лукашенко.

"Я ніколи не піду на злам нашої держави. Цьому не бувати", – наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА