20:58 13.08.2020

У білоруських містах тривають акції протесту, поки обходиться без насильства

2 хв читати
У білоруських містах тривають акції протесту, поки обходиться без насильства

У Мінську і білоруських містах увечері в четвер тривають акції протесту, що почалися вранці.

Акції розосереджені у всій столиці. Люди збираються поблизу станції метро "Пушкінська", де двома днями раніше загинув демонстрант; у мікрорайонах Серебрянка, де проходили жорсткі сутички з ОМОНом; Уруччя, на Немизі, Сході та інших локаціях.

Так, наприклад, біля медуніверситету в Мінську на акцію солідарності вийшли понад 300 медиків, біля ДК Залізничників зібралися працівники залізниці та місцеві жителі. У спальних районах міста також проходять невеликі акції місцевих жителів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Захід", акції відбуваються мирно, багато людей з квітами, кульками, плакатами "Ні насильству". Автолюбителі підтримують учасників сигналами.

На акції виходять і жителі обласних і районних міст.

Поки про розгони і затримання не повідомляється. У попередні дні акції припинялися правоохоронними органами.

Як повідомлялося, жителі Мінська в усьому місті ще з ранку почали вибудовуватися в ланцюжки солідарності.

У Білорусі з 9 серпня проходять акції протесту, зіткнення маніфестантів зі співробітниками правоохоронних органів. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його політична противниця Світлана Тихановська - 10,9%.

Загальна кількість затриманих до ранку четверга досягла 6,7 тис. осіб. Під час акцій протесту одна людина загинула, понад 250 постраждалих госпіталізовані.

Міністерство внутрішніх справ Білорусі в четвер повідомило, що за час протестних акцій постраждали понад 100 співробітників правоохоронних органів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА