08:57 11.08.2020

McDonald's стягує через суд вихідну допомогу екс-CEO через його брехню про деталі службового роману

2 хв читати
McDonald's стягує через суд вихідну допомогу екс-CEO через його брехню про деталі службового роману

McDonald's Corp. подала позов до колишнього головного виконавчого директора Стіва Істербрука, щоб повернути десятки мільйонів доларів, виплачених йому як вихідна допомога.

Таке рішення було ухвалене радою директорів McDonald's після появи нової інформації про службові романи екс-CEO, одині з яких став причиною його звільнення в кінці 2019 року, пише The Wall Street Journal.

Істербрук був відправлений у відставку, коли стало відомо про його "короткочасні і взаємні" стосунки з колегою. В ході внутрішнього розслідування, проведеного в компанії, стало відомо, що пара обмінювалася текстовими і відеоповідомленнями, при цьому Істербрук заперечував наявність фізичного сексуального контакту з будь-ким із співробітників McDonald's.

Оскільки компанія звільнила Істербрука, не висунувши йому жодних претензій, він зміг отримати вихідну допомогу і виплати, яких позбувся б в іншому випадку. Загальний обсяг винагороди, отриманої ним при звільненні, міг скласти близько $ 42 млн, свідчить аналіз компанії Equilar.

McDonald's повернулася до цієї справи в липні, коли отримала інформацію з анонімного джерела, щодо відносин Істербрука з його колегою, йдеться в позовній заяві. В ході подальшого розслідування було виявлено, що у екс-CEO були сексуальні відносини ще з трьома колегами по роботі. Істербрук знищив свідоцтва цих відносин і обманював раду директорів в ході першого розслідування, що відбувалося восени минулого року, йдеться в позові.

Крім того, було виявлено, що Істербрук ухвалив винагороду у вигляді акцій на сотні тисяч доларів колезі, з яким (-ою) у нього був роман.

"McDonald's не допускає поведінки співробітників, яка не відповідає цінностям компанії", - заявив у понеділок Кріс Кемпчінські, який змінив Істербрука на посаді CEO в листопаді 2019 року.

Істербрук зайняв пост CEO McDonald's в березні 2015 року. За роки, протягом яких він очолював компанію, вартість її акцій зросла вдвічі завдяки низки ініціатив, реалізованих McDonald's у відповідь на зміну уподобань споживачів на користь більш здорової їжі.

Крім того, McDonald's уклала партнерство з UberEats і придбала низку технологічних компаній з метою розвитку цифрових сервісів для поліпшення якості обслуговування клієнтів.

McDonald's є найбільшою в світі мережею ресторанів швидкого харчування, що працює в понад 100 країнах. Акції компанії в понеділок подешевшали на 2,7%, з початку поточного року їх вартість зросла на 6%.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА