07:15 08.08.2020

Затриманих в Білорусі двох українських журналістів телеканалу "Настоящее время" депортували в Україну

2 хв читати
Затриманих в Білорусі двох українських журналістів телеканалу "Настоящее время" депортували в Україну

Двох затриманих напередодні штатних кореспондентів телеканалу "Настоящее время" в готелі "Мінськ" в столиці Білорусі Ірину Ромалійську і Івана Гребенюка депортували в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

"За інформацією Посольства України в Білорусі, двох затриманих в Мінську журналістів-громадян України депортували. О 23:40 вони вилетіли в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою зовнішньополітичного відомства в ніч на суботу.

Як повідомлялося, 7 серпня в готелі "Мінськ" в столиці Білорусі затримали штатних кореспондентів телеканалу "Настоящее время" Ірину Ромалійську, Юрія Баранюка і Івана Гребенюка, повідомляє в п'ятницю ввечері телеканал.

"Ромалійська і Гребенюк є громадянами України, Баранюк - громадянин Росії ... Ірина Ромалійська - ведуча програми "Вечір", головної інформаційної програми "Настоящего времени". Іван Гребенюк - український журналіст, який працює на "Настоящее время" в Празі. Юрій Баранюк - власний кореспондент "Настоящего времени" в Санкт-Петербурзі, - йдеться в інформації.

Пізніше на телеканалі додали, що за попередньою інформацією, затримання пов'язане зі статусом акредитації журналістів.

"Затримані журналісти "Настоящего времени" професійно виконували свою роботу з висвітлення виборів президента Республіки Білорусь. Телеканал "Настоящее время" вчасно запросив акредитацію для своїх журналістів перед президентськими виборами, але вона їм не була надана", - наголосила т.в.о. президента медіакорпорації Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа Дейзі Сінделар.

"Відмова влади Білорусі своєчасно акредитувати наших журналістів - ще один приклад зневаги до прав вільної преси і права громадян Білорусі на інформацію без цензури. Ми обурені затриманням наших журналістів і вимагаємо дотримання владою визнаного в усьому світі права журналістів на виконання своєї професійної діяльності", - додала Сінделар.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА