08:01 06.08.2020

Політика Китаю вимагає жорстких відповідей

2 хв читати
Політика Китаю вимагає жорстких відповідей

Політика Китаю носить глобальний агресивний характер і вимагає багатосторонніх зусиль для того, щоб мати можливість жорстко їй протистояти, вважає міністр оборони США Марк Еспер.

"Конкуренція з Китаєм не обмежується Індотихоокеанським регіоном, це глобальна конкуренція, оскільки ми спостерігаємо її в усіх частинах світу. Вона багатогранна і вимагає жорстких рішень. Подивіться, ми приймаємо ці жорсткі рішення якнайкраще", - сказав Еспер, виступаючи на форумі з безпеки в Аспені.

Він заявив: "Те, що ми бачили в останні сім місяців у рамках COVID-19, то це, якщо хочете, те, що Китай став агресивнішим, намагаючись використовувати трагедію коронавірусу в своїх інтересах, у пропагандистських цілях. Вони дійсно переграли багатьох, і ми бачимо, що вони продовжують демонструвати м'язи в Південно-Китайському морі".

За словами Еспера, Пекін "продовжує викручувати руки іншим", згадавши недавній прикордонний конфлікт з Індією на лінії фактичного розмежування.

"Ми бачимо, що вони діють таким чином, який не відповідає міжнародним нормам, правилам поведінки, якщо хочете, і багато наших союзників і партнерів реагують на це таким же чином", - додав шеф Пентагону.

Проте, відповідаючи на питання, Еспер сказав, що наразі він не розглядає Китай як неминучу загрозу, з якою США мають намір боротися.

"Але ми повинні конкурувати, і ми повинні бути набагато більш енергійними в усіх сферах, якщо хочете, будь то дипломатична, інформаційна, військова, політична", - наголосив міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА