16:34 05.08.2020

"Луцький інцидент" був надмірно заполітизований - політолог

2 хв читати

Ситуація із захопленням заручників в Луцьку завершилась благополучно завдяки зусиллям правоохоронців та участі президента, проте інцидент був сильно заполітизований і супроводжувався безліччю безпідставних конспірологічних теорій. Про це йдеться в матеріалі політолога Володимира Фесенка «Політичні тенденції липня 2020», опублікованому на його сторінці в соцмережі Facebook.

«Характерна тенденція - надмірна політизація в оцінці цієї події. Луцький інцидент оцінювався через призму ставлення до Президента Зеленського, міністра Авакова, правоохоронних органів і силових структур. Політично зафарбована емоція домінувала над раціональною оцінкою цієї події. Повчальним став не стільки сам інцидент, скільки суспільна реакція на нього і характер дискусії з приводу дій правоохоронців і Президента», - зазначає Фесенко.

Політолог також вказав на безпідставність усіх конспірологічних теорій навколо події: «Зазначу одну специфічну особливість української політики. У нас вкрай складно щось приховати. Всі зливають все, аж до телефонних розмов Президента з іноземними керівниками. І будь-які складні комбінації в більшості випадків закінчуються не тим результатом, що планувався», - підкреслив він.

Фесенко також звернув увагу на те, що участь Зеленського в переговорах із загарбниками викликало широку дискусію про те, чи потрібно вести переговори з терористами і чи правильно йти на поступки в таких переговорах.

«Однозначної відповіді на ці питання немає. Все залежить від конкретної ситуації і обставин. Всупереч поширеним міфам, навіть в Ізраїлі неодноразово відбувалися і переговори з терористами, і певні поступки в таких переговорах в обмін на життя заручників. В кінцевому підсумку, важливий результат - відсутність (або кількість жертв), звільнення (або загибель) заручників. А «Луцький інцидент» з захопленням автобуса із заручниками завершився мирним результатом», - підсумував політолог.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА