15:56 05.08.2020

Показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже півмісяця

3 хв читати
Показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже півмісяця

Основні статистичні показники епідемії COVID-19 в Україні безперервно погіршуються вже півмісяця після приблизно трьох тижнів стабільності.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, середня за два тижні добова захворюваність вийшла на третій пік - 1035 осіб порівняно з першим піком 474 осіб 10 травня і другим піком 847 осіб 29 червня.

Якщо між першим і другим піками локальний мінімум був у 382 особи 29 травня, то другий локальний мінімум було зафіксовано 18 липня - 739 осіб.

Як свідчать дані МОЗ, досягнуто й нового максимуму усередненої за тиждень добової захворюваності - 1128 осіб, тоді як попередні піки були на початку травня - 476 осіб і 27 червня - 917 осіб. У перервах Україна виходила на локальні мінімуми цього показника в 375 осіб 29 травня і 717 осіб 11 липня.

Імовірно, ці показники продовжать зростання, оскільки МОЗ у середу, 5 серпня, зафіксувало також рекордну кількість підозр за день – 1653 (попередній пік - 1586 - було зафіксовано в останній день липня).

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зазначає, що тривалість періоду між моментом зараження COVID-19 і появою симптомів зазвичай становить близько п'яти-шести днів, але може варіюватися в межах від одного до 14 днів. Окрім цього, майже в усіх країнах у вихідні дні кількість реєстрованих хворих значно знижується через адміністративні причини. Тому у світі використовують графіки середньодобової захворюваності за останні один і два тижні.

Серед інших показників, які почали різке зростання, - кількість тих, хто наразі хворіє COVID-19. Три тижні липня вона трималася в межах близько 26-26,5 тис., проте за останні 12 днів зросла до 32,2 тис.

У результаті Україна за рівнем захворюваності наблизилася до показника 77 осіб на 100 тис. населення, що тепер уже більше, ніж, за даними МОЗ на 27 липня, не лише в Албанії, Болгарії та Азербайджані, а й у Мексиці та Іраку.

Окрім того, за кількістю хворих за останні два тижні Україна поки що також далека від таких самих показників у Європі, які ЄС враховує, відкриваючи кордони. Останніми днями в країні це значення зросло до 37 на 100 тис.

Крім того, швидко зростає середня кількість госпіталізованих за добу: 236 у середньому за тиждень і 219 у середньому за два тижні - це абсолютні максимуми за час епідемії (попередні піки в 207 і 2019 відповідно були наприкінці червня – на початку липня).

Продовжує зростати і значення такого показника, як відношення кількості хворих до кількості ПЛР-тестів, усереднене за тиждень. Після зниження до 6,4% у середині місяця він повернувся на рівень кінця червня і наразі становить 8,2% при встановленому урядом граничному показнику для окремих регіонів 11%.

Крім того, намітилася чітка негативна тенденція графіків кількості померлих від COVID-19. Своїх максимумів від початку епідемії - майже 19 осіб за добу в середньому за два тижні й понад 20 осіб за добу в середньому за тиждень - вони досягли в першу декаду липня, після чого знизилися майже до 15 і 14. Але наразі їх значення знову сягнуло близько 20 і 18 відповідно.

Як повідомлялося, в Україні адаптивний карантин продовжено до кінця серпня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА