08:52 05.08.2020

США прагнуть спровокувати тотальну конфронтацію з Китаєм - китайська газета

2 хв читати
США прагнуть спровокувати тотальну конфронтацію з Китаєм - китайська газета

Сполучені Штати, затримуючи видачу віз китайським журналістам, які працюють в США, підсилюють тиск на Китай, намагаючись спровокувати "тотальну конфронтацію" між двома країнами, пише англомовна китайська газета China Daily.

"Не задовольняючись більше своїми вивертами для надання максимального тиску, щоб змусити Китай погодитися на несправедливу торговельну угоду, ці нові хрестоносці прагнуть спровокувати тотальну конфронтацію, сподіваючись, що тоді вони нарешті зможуть взяти комуністичний Китай за горло", - йдеться в редакційній статті видання.

Воно зазначає, що "певна політична фракція" в Сполучених Штатах "захопила виконавчі функції уряду", щоб просувати інтереси еліти.

"Заблукавши в тумані фантомних спогадів про колишню славу країни ..., ця група інтриганів втратила почуття пристойності в міжнародних відносинах і перейшла всі межі", - йдеться в статті.

Напередодні головний редактор китайської газети Global Times Ху Сицзінь заявив, що Китай дасть Сполученим Штатам аналогічну відповідь, якщо американська влада не продовжить візи китайським журналістам.

"Якщо американська сторона не продовжить візи китайським журналістам, то Китай готовий до найгіршого сценарію: всім китайським журналістам доведеться покинути США", - написав він у своєму Twitter у вівторок.

Ху Сицзінь попередив: "Якщо таке станеться, Китай відповість таким самим чином, і ця відповідь торкнеться також американських журналістів в Гонконгу".

Раніше Ху Сицзінь повідомив, що США вже вислали з країни близько 60 працівників китайських ЗМІ, у багатьох працюючих зараз терміни дії американських віз закінчуються в серпні. Якщо вони не будуть продовжені, то журналісти будуть змушені покинути США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА