10:41 04.08.2020

Понад 37 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема майже 600 авіабомб, вилучили і знищили піротехніки ДСНС України з початку року

2 хв читати
Понад 37 тис. вибухонебезпечних предметів, зокрема майже 600 авіабомб, вилучили і знищили піротехніки ДСНС України з початку року

Піротехнічні підрозділи Держслужби України з НС щодня виконують роботи з обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн і тільки за минулу добу, 3 серпня, здійснили 46 виїздів, під час яких виявили 393 боєприпаси, зокрема одну авіаційну бомбу.

"Загалом із початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили і знищили 37 тис. 129 вибухонебезпечних предметів, зокрема 586 авіаційних бомб", - ідеться в оприлюдненому на сайті ДСНС України у вівторок уранці повідомленні.

Так, 3 серпня в Одеській області, за межами с. Розівки Саратського району, під час планового обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів піротехніки виявили один артснаряд калібру 152 мм. Цього самого дня в Овідіопольському районі за межами смт Великодолинського місцевий житель знайшов артилерійський снаряд калібру 76 мм", - ідеться в оприлюдненому на сайті ДСНС України у вівторок уранці повідомленні.

Цього самого дня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Хмельницькій області знищила два артснаряди калібру 152 мм. Ці вибухонебезпечні предмети виявлено під час виконання ремонтних робіт автодороги Р-48 в м. Хмельницькому і неподалік с. Криваченців Волочиського району.

Крім того, тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, протягом 3 липня підрозділи ДСНС України на території Донецької області, де проводиться Операція об'єднаних сил, обстежили 1,28 га території та виявили і вилучили 40 вибухонебезпечних предметів.

"На Луганщині піротехнічними розрахунками було обстежено 1,5 га території області у Станично-Луганьскому та Попаснянському районах, де виявлено та вилучено 16 артилерійських снарядів, 14 мінометних мін, 2 гранати та 2 одиниці інженерних боєприпасів. Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, було обстежено 0,1942 га у Попаснянському районі, де вибухонебезпечних предметів не виявлено", - йдеться в повідомленні.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян із проханням дотримуватись правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА