07:23 04.08.2020

Коронавірус в США відступає

1 хв читати
Коронавірус в США відступає

У США з минулого тижня відзначається істотне поліпшення ситуації з коронавірусом COVID-19, заявив президент США Дональд Трамп.

"Ми починаємо бачити ознаки істотного прогресу", - сказав Трамп на прес-конференції в Білому домі.

"В усій країні кількість випадків (зараження COVID-19 - ІФ) скоротилася приблизно на 6% з минулого тижня", - пояснив американський президент.

Він назвав такого роду показники "дуже обнадійливою ознакою".

"Я повинен додати, що вірус відступає", - зазначив Трамп.

Щодо епіцентрів поширення коронавірусу в південних і західних штатах країни, то, за словами Трампа, там спостерігаються невеликі поліпшення. Зокрема, тижневі показники випадків коронавірусу в Арізоні скоротилися на 37%, в Техасі на 18,7%, і у Флориді на 21,2%.

Президент додав, що в 18 штатах, зокрема в Алясці, Коннектикуті, Іллінойсі, Меріленді, Массачусетсі, Мічигані, Монтані темпи поширення вірусу як і раніше є низькими.

Водночас Трамп заявив про необхідність сконцентрувати зусилля щодо стримування поширення вірусу в низці штатів, зокрема, в Джорджії, Міссісіпі, Оклахомі, Міссурі, Теннессі, оскільки там останніми днями збільшилася кількість діагностованих випадків COVID-19.

Він також закликав американців дотримуватися правил соціального дистанціювання для запобігання виникнення нових спалахів вірусу.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, в США з початку пандемії коронавірусу зафіксовано понад 4,8 млн випадків зараження, понад 158 тис. інфікованих померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА