17:35 30.07.2020

Україну не включено до оновленого списку країн, з яких можна в'їжджати до ЄС

2 хв читати
Україну не включено до оновленого списку країн, з яких можна в'їжджати до ЄС

Україна не увійшла до оновленого списку третіх країн, резидентам яких дозволено в умовах пандемії коронавірусу в'їжджати до держав ЄС, випливає з публікації Ради ЄС.

Комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) обговорив напередодні в Брюсселі список, який Рада ЄС оновлює кожні два тижні. В оновленому списку залишаються 12 країн із попереднього переліку: Австралія, Грузія, Канада, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Туніс, Уругвай, Південна Корея, Японія, а також Китай (за умови взаємності зняття обмежень).

З попереднього списку виведено Алжир.

Цей список не є юридично зобов'язувальним. Він має переглядатися кожні два тижні й може оновлюватися Радою ЄС залежно від обставин після консультацій з Європейською Комісією та відповідними установами та службами ЄС у результаті загальної оцінки, заснованої на узгоджених умовах.

Обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково зняті або знову введені для конкретної третьої країни, вже внесеної до списку, відповідно до змін в оцінці епідеміологічної ситуації.

Критерії визначення третіх країн, для яких можна знімати діючі обмеження на поїздки, включають, зокрема, "епідеміологічну ситуацію і заходи стримування, зокрема фізичне дистанціювання, а також економічні та соціальні оцінки", зазначалося в рекомендації, оприлюдненій у Брюсселі.

Що стосується епідеміологічної ситуації, долучені до списку треті країни мають, зокрема, відповідати наступним вимогам:

- кількість нових випадків зараження COVID-19 за останні 14 днів на 100 тис. жителів має бути близькою до середнього показника ЄС або нижче його (за даними на 15 червня 2020 року);

- має спостерігатися стабільний або регресний тренд нових випадків за цей період порівняно з попередніми 14 днями;

- загальна реакція на COVID-19 має передбачати, зокрема, такі аспекти, як тестування, спостереження, відстеження контактів, ізоляція, лікування і звітність, а також достовірність інформації і, за необхідності, загальний середній бал за International Health Regulations (IHR).

"Взаємність (дозволу на поїздки - ІФ) також має братися до уваги регулярно і в кожному конкретному випадку", - зазначалося в ухваленій рекомендації.

Рада ЄС також вирішила, що в тих країнах, де продовжують діяти обмеження на поїздки, такі категорії людей мають бути звільнені від обмежень: громадяни ЄС і члени їхніх сімей, довгострокові резиденти в ЄС і члени їхніх сімей; мандрівники, що виконують важливу функцію або мають серйозну необхідність для поїздки.

Рекомендація поширюється на країни, асоційовані з Шенгенським простором, - Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський на зустрічі з представниками ПЦУ та УГКЦ: Головне - підтримка всіх наших людей, зміцнення наших воїнів і наближення української перемоги

У прикордонних населених пунктах на Харківщині тривають активні бої - Синєгубов

Зеленський - словакам: Скепсис щодо планів Путіна існує доти, доки війна не приходить до тебе в дім

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА