20:15 27.07.2020

Глава МЗС України зазначив важливість дотримання принципу взаємності для прийняття Україною рішення про ексгумацію

2 хв читати
Глава МЗС України зазначив важливість дотримання принципу взаємності для прийняття Україною рішення про ексгумацію

Україна поважає право Польщі шукати і вшановувати історичні місця, зокрема, місця поховань, в Україні, проте для неї є абсолютно критичним принцип взаємності в цьому питанні, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми абсолютно відкриті до взаємодії з Польщею. Ми поважаємо право шукати і вшановувати історичні місця, зокрема, місця поховань. Але для нас абсолютно критичним, як власне і для наших польських партнерів, є принцип взаємності. Ми повинні підходити до цього вкрай чутливого для наших суспільств питання на основі не тільки взаємної поваги, але і синхронізації взаємних рішень, які нами приймаються"- сказав Кулеба під час спільної прес-конференції з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовічем в Варшаві в понеділок.

За словами Кулеби, нині Україна очікує прийняття Польщею рішення про відновлення одного українського пам'ятника.

"Була досягнута певна домовленість між нашими країнами, і Україна, відповідно до цієї домовленості, зняла заборону на ексгумацію польських поховань в Україні. Тепер ми очікуємо на прийняття Польщею рішення про відновлення одного українського пам'ятника. Після того, як це буде зроблено, у нас будуть відкриті всі можливості для подальшого розвитку взаємодії в цій сфері", - пояснив він.

Тим часом міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч зазначив, що польські установи досліджують прохання української сторони про відновлення таблички в монастирі на могилі громадян України.

"Думаю, що ці справи будуть вирішуватися відповідними органами, тому що це поза компетенцією Міністерства закордонних справ. Ми з паном міністром згодні, що повинні виходити назустріч, щоб будувати довіру між нашими країнами. Знаю, що це питання для України важливе", - сказав глава МЗС Польщі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ДНІПРІ ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПРО ПОВІТРЯНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли селище на Харківщині, поранені четверо співробітників амбулаторії - поліція

У Миколаєві - троє постраждалих від ударів РФ

Зеленський з огляду на ситуацію на Харківщині доручив перенести всі міжнародні заходи за його участю та опрацювати нові дати проведення

На харківському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування - Генштаб ЗСУ

У Миколаєві два прильоти - обладміністрація

В Україні в четвер буде прохолодно, у п'ятницю розпочнеться потепління, місцями короткочасні дощі

ТЧХУ продовжує евакуацію жителів населених пунктів, розташованих на лінії вогню противника в Харківській області

У Миколаєві пролунав вибух - мер

БЕБ здійснює 24 одночасні обшуки на виробництвах чотирьох виробників сигарет, яких підозрюють у незаконних діях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА