07:53 24.07.2020

Зеленський вважає, що підпал будинку Шабуніна обов'язково повинен бути розслідуваний, а суспільство має відмовлятися від подібних форм з'ясування стосунків

3 хв читати
Зеленський вважає, що підпал будинку Шабуніна обов'язково повинен бути розслідуваний, а суспільство має відмовлятися від подібних форм з'ясування стосунків

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що підпал будинку глави правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна повинен бути розслідуваний, а українське суспільство має відмовлятися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків.

"Буду дуже відвертим. Батьківський будинок активіста Віталія Шабуніна, що був цинічно підпалений, - явна ознака того, що наше суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь. Не може відмовитися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків. Не може перестати грати в демонстративне насильство", - написав він у четвер увечері на своїй сторінці в Facebook.

Зеленський зазначив, що особисто його це дуже хвилює і засмучує.

"Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів", - вважає він.

На його думку, кожен такий випадок кидає тінь на репутацію держави, на українські нові інститути влади і особливо на правоохоронні органи.

"На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн", - зазначив він.

Зеленський переконаний, що в цій ситуації необхідні оперативні та професійні відповіді від тих же правоохоронних органів.

"І я чекаю, що правоохоронці швидко розберуться і поставлять усі крапки над "і". Хто це зробив? Навіщо це було зроблено? І чому цей "хтось" так нахабно поводиться по відношенню, перш за все, до громадських активістів, які дійсно часто порушують непрості питання суспільного устрою", - заявив він.

Зеленський зазначив, що щиро співчуває Віталію Шабуніну та всім тим співгромадянам, які через свою громадянську позицію потрапляють в такі неприємні ситуації.

"Винних потрібно обов'язково знайти й покарати. Саме так – знайти й покарати. А ми – суспільство – все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань. І хто висловлює її активно та регулярно. "Суспільство діалогу, а не суспільство насильства" – ось кредо, яке повинне стати для нас аксіомою", - вважає він.

Як повідомлялося, 23 липня Шабунін повідомив про умисний підпал його будинку. "На фото мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід", - написав Шабунін на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

Активіст зазначив, що кілька тижнів тому газова служба перевірила лічильник й усі з'єднання.

У свою чергу в Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Києві повідомили, що внаслідок пожежі в приватному будинку за адресою, яка збігається із зазначеною Шабуніним у своєму повідомленні, згоріло і розібрано 70 кв. м конструкцій даху.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

ДБР завершило розслідування у справі про привласнення продуктів харчування для військових майже на 6 млн грн

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

Президент підписав указ про звільнення Залужного з військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА