16:58 23.07.2020

Суд заарештував "луцького терориста" без права внесення застави

2 хв читати
Суд заарештував "луцького терориста" без права внесення застави

Міський районний суд Луцька в середу обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою Максиму Кривошу, підозрюваному в триманні 13 заручників в автобусі в Луцьку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд ухвалив у середу, задовольнивши клопотання слідчого.

"Суд постановив застосувати до підозрюваного Максима Кривоша запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб... до 18.09", - сказав суддя.

У свою чергу сам Кривош після оголошення рішення суду сказав: "Я всіх прошу очікувати продовження перформансу "антисистема".

Так, на це рішення суду може бути подано апеляцію, але, за словами адвоката, її не подаватимуть, оскільки сам Кривош цього не хоче.

Прокурор у суді також уточнив, що підозрюваний відмовляється від надання свідчень, користуючись своїм правом на це.

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку і зброю. У автобусі перебували 13 людей.

Поліція встановила особу правопорушника - Максим Кривош (1975 р. н.), офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів.

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Одразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

22 липня правоохоронці повідомили про підозру Кривошу, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України. "Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Кривошу повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні й триманні осіб як заручників із загрозою знищення людей, зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.258, ч .2 ст.147, ст.348, ч.1 ст.263 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

У пункті пропуску "Рені" контрольні служби України та Молдови працюватимуть спільно

Мирний житель загинув, ще двоє постраждали внаслідок обстрілів Вовчанської громади

У столичному Музеї Ханенків відкрилася виставка картин художників Гаазької школи кінця XIX - початку ХХ століття

Фахівці "Запоріжсталі" відновили кілька потужних вантажівок для ЗСУ

У Нікопольському районі внаслідок обстрілів є руйнування інфраструктурних об'єктів, зокрема енергетичних - ОВА

Київ допоможе Чернігову посилити фортифікаційні споруди - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА