11:23 22.07.2020

Запобіжний захід для луцького терориста оберуть у четвер - поліція

2 хв читати
Запобіжний захід для луцького терориста оберуть у четвер - поліція

Зловмиснику, який 21 липня захопив у Луцьку в автобусі 13 заручників і тримав їх більше ніж 12 годин, запобіжний захід оберуть у четвер, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області.

"Сьогодні зловмисникові оголосять підозру, а завтра суд обере йому запобіжний захід", - повідомила поліція Волинської області в соцмережі Facebook у середу.

За фактом подій у Луцьку 21 липня поліція і Служба безпеки відкрили кримінальні провадження.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим" захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку та зброю. В автобусі перебували 13 осіб.

Справжнє ім'я терориста - Кривош Максим Степанович (1975 р.н.), він офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Відразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ за минулу добу вразили 17 локацій живої сили й техніки ворога, 2 пункти управління й 2 засоби ППО

Війська РФ за минулу добу завдали 4 ракетних і 39 авіаційних ударів по більш ніж 20 населених пунктах України - Генштаб

Український правопис іще на доопрацюванні, й лише наприкінці року може бути оприлюднений остаточний варіант - директор Інституту української мови

Командувач регіонального управління тероборони в Одеській області змушував підлеглих будувати йому дім - ДБР

Чернєв: Україна спробує змінити позицію США в питанні запрошення її до НАТО на саміті альянсу у Вашингтоні

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Дружківська міськорганізація ТЧХУ допомагає жителям прифронтового регіону

Петиція до Кабміну з закликом передбачити бронювання для пожежників, рятувальників і працівників цивільного захисту набрала 25 тис. голосів

Затримано харків'янина, який передавав окупантам відомості про дислокацію ЗСУ і маршрути мобільних груп ППО - прокуратура

Філіппіни можуть запропонувати Україні фахівців психіатричної служби для роботи з військовослужбовцями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА