12:57 21.07.2020

Посольства України в Нігерії та Великій Британії займаються звільненням шести українських моряків, захоплених піратами біля берегів Нігерії - МЗС

2 хв читати
Посольства України в Нігерії та Великій Британії займаються звільненням шести українських моряків, захоплених піратами біля берегів Нігерії - МЗС

Посольства України в Нігерії та Великій Британії вже займаються звільненням українських моряків, захоплених унаслідок піратського нападу на судно Curacao Trader у Гвінейській затоці біля берегів Нігерії, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Серед захоплених моряків шість громадян України. Посольства України в Нігерії та Великій Британії вже встановили зв'язок із судновласником, оператором судна і займаються звільненням наших моряків. Дипломати посольства України в Греції також приєдналися до цих зусиль, уже провели зустріч із представниками компанії-оператора судна", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок.

За його словами, напад на це судно відбувся на відстані більше ніж 200 морських миль від берега, коли судно вже завершувало вихід із небезпечної зони і супровід, який гарантував їм безпеку, залишився позаду.

"З моменту захоплення членів екіпажу пірати на зв'язок не виходили і вимог ще не висували, тому всі комунікації відбуваються негласно. Нині всі причетні сторони мобілізують свої зусилля для того, щоб все-таки звільнити наших громадян", - наголосив Кулеба.

Міністр також додав, що компанія-власник цього корабля вже залучила групу професійних переговірників із Великої Британії, які займаються звільненням людей із піратського полону, і вони вже перебувають на шляху до Нігерії.

Як повідомлялося, 17 липня 2020 року пірати напали на судно Curacao Trader у Гвінейській затоці біля берегів Нігерії (200 миль на північний захід). Унаслідок нападу було викрадено 13 із 19 членів екіпажу, серед них шестеро громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА