07:41 19.07.2020

Російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений один військовий

2 хв читати
Російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений один військовий

За минулу добу російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений один український військовослужбовець, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

"18 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. За минулу добу в результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук уранці в неділю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Старогнатівки противник на світанку застосував протитанковий ракетний комплекс і станкові протитанкові гранатомети, а у вечірній час - озброєння БМП, гранатомети і великокаліберні кулемети.

По захисникам Водяного агресор використовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Недалеко від Новоселівки Другої загарбники вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї, поблизу Талаківки - з гранатометів і стрілецької зброї, а по захисникам Гнутового, крім автоматичних станкових гранатометів, противник задіяв ще і снайперську зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворожі обстріли з озброєння, забороненого Мінськими угодами, зафіксовано поблизу Новотошківського. На цій ділянці фронту загарбники застосували артилерійські системи калібру 122 мм і озброєння БМП. По опорних пунктах українських захисників біля хутора Вільний і Причепилівка противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Крім того, 18 липня російські найманці обстріляли ділянку розведення сил і засобів № 3 поблизу Богданівки. Зі сторони Петрівського противник здійснив три черги зі стрілецької зброї.

За даними розвідки, за минулу добу українські захисники знищили одного загарбника. За уточненими даними, 16 липня втрати противника склали ще двоє загиблих.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Втрат за поточну добу серед українських вояків немає", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник використовував заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння. Зокрема, неподалік Причепилівки агресор застосував артилерійські системи 122-го калібру і 120-ти мм міномети. Також з мінометів 120-го і 82-го калібру ворог відкривав вогонь по захисникам Луганського.

Неподалік Водяного в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник задіяв гранатомети різних систем, а у Старогнатівки - великокаліберні кулемети.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА