13:18 18.07.2020

Вогонь знищив орган у соборі XV століття в Нанті, Макрон просить пожежників врятувати "готичну перлину"

2 хв читати
Вогонь знищив орган у соборі XV століття в Нанті, Макрон просить пожежників врятувати "готичну перлину"

Президент Франції Еммануель Макрон, який перебуває в суботу в Брюсселі на саміті ЄС, висловив підтримку пожежникам, які борються з вогнем у соборі Святих Петра і Павла в Нанті.

"Після Нотр-Дам (де Парі - ІФ) у вогні собор Святих Петра і Павла в центрі Нанта. Підтримую наших пожежників, які йдуть на всі ризики, щоб врятувати цю готичну перлину міста (бретонських - ІФ) герцогів", - написав Макрон у Twitter.

Сильна пожежа виникла в суботу вранці в соборі Святих Петра і Павла в Нанті. За даними телеканалу BFMTV, на місці працюють близько сотні пожежників.

За повідомленнями ЗМІ, їм вдалося локалізувати займання.

"Руйнування торкнулися великого органу, який, напевно, повністю знищений. Платформа, на якій він розташований, дуже нестабільна і загрожує обваленням", - заявив журналістам начальник пожежної служби департаменту Атлантична Луара генерал Лоран Ферле.

Водночас він зазначив, що цю пожежу не варто порівнювати з пожежею Нотр-Дам де Парі 15 квітня 2019 року.

Готичний собор XV століття в Нанті вже горів 28 січня 1972 року, після чого був зачинений на три роки на ремонт.

Собор святого Петра і Павла в Нанті - кафедральний собор Нантської єпархії, найбільша готична церква історичної Бретані та одна з найбільших у Франції, лише на 6 м нижча за собор Паризької Богоматері, а за висотою нефа під склепінням перевершує його. Собор будували 457 років - із 1434 до 1891 року. Це вже четверта церква на цьому місці, їй передувала ранньохристиянська римська каплиця в Намнеті (III століття), собор VI століття та собор у романському стилі XI століття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА