17:24 17.07.2020

У ОАСК повідомили про обшуки у "справах Майдану", НАБУ обіцяє: "деталі - пізніше"

2 хв читати
У ОАСК повідомили про обшуки у "справах Майдану", НАБУ обіцяє: "деталі - пізніше"

Слідчо-оперативні заходи здійснюють у будівлі Окружного адміністративного суду міста Києва в п'ятницю, 17 липня, повідомляється на сайті ОАСК.

"Серед озвучених підстав – розслідування "справ Майдану". Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи - на підставі ухвали суду (цього разу – Ленінського районного суду м. Кіровограда). Починаючи з 2015 року, це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб", - ідеться в повідомленні.

При цьому в ОАСК зазначили, що сам суд продовжує роботу у звичайному режимі.

У Національному антикорупційному бюро України повідомляють, що обшуки здійснюють їхні слідчі. "У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях ОАСК і Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей і документів, які можуть мати значення для кримінального провадження. Деталі - пізніше", - повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Водночас головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив на своїй сторінці у Facebook, що НАБУ "прямо в ці хвилини" пред'явило підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'ятьом іншим суддям, а також керівнику державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

"Їм інкримінують створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частину яких було оприлюднено у 2019 році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює, як він планує тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення. НАБУ зносить керівництво ОАСК, який є ключовою ланкою для тиску на державну владу, скасування і призупинення кадрових рішень. ОАСК давно перетворився під керівництвом Вовка у біржу. Тож дії НАБУ в цьому випадку заслуговують максимальної підтримки", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА