20:49 15.07.2020

Бізнесмен Ярославський просить Зеленського втрутитися в ситуацію з "Електроважмашем" для збереження заводу

2 хв читати
Бізнесмен Ярославський просить Зеленського втрутитися в ситуацію з "Електроважмашем" для збереження заводу

Бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський просить президента України Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію на держпідприємстві "Завод "Електроважмаш" (Харків), яке, на його думку, перебуває на межі зупинки.

"Як громадянин Харкова звертаюся до Вас із проханням вирішити ситуацію на колись найпотужнішому харківському підприємстві "Електроважмаш", яке перебуває в держвласності і веденні ФДМУ. Сьогодні завод на межі зупинки: він обтяжений мільярдними боргами, ринки збуту втрачені", - зазначає Ярославський у відкритому листі до президента України поширеному прес-службою DCH у середу.

За його словами, "Електроважмаш" повторює долю Харківського авіаційного заводу, якого фактично більше немає.

Ярославський називає ключовою причиною нинішнього стану справ на "Електроважмаші" непрофесійне управління, і зазначає, що порятунок підприємств такого рівня можливо тільки шляхом приходу відповідального приватного інвестора.

"До моменту проведення обіцяного ФДМУ на першу половину 2021р приватизаційного аукціону з "Електроважмашу" завод не доживе. Тому прошу Вас, пане президенте, втрутитись у ситуацію і зберегти "Електроважмаш" для Харкова та України", - пише Ярославський у відкритому листі.

"Не має значення, хто стане власником "Електроважмашу" після його приватизації. Важливо, щоб завод жив, працював, розвивався, платив податки, давав робочі місця і зарплати харків'янам", - резюмує він.

Як повідомлялося, раніше Ярославський зазначав, що його цікавить приватизація "Електроважмашу".

ФДМ раніше планував до кінця жовтня 2020 року підготувати завод до приватизації до кінця 2020 року, проте на період кризи до стабілізації ситуації на світових ринках вирішив відмовитися від великої приватизації.

"Електроважмаш" спеціалізується на виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для ТЕС і АЕС, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

За даними Мінекономіки, в січні-вересні 2019 року завод скоротив чистий дохід на 16% до аналогічного періоду 2019 року, до 1,38 млрд грн, і отримав понад 33 млн грн збитку проти чистого прибутку 4,04 млн грн.

За словами відстороненого на його прохання від виконання обов'язків гендиректора заводу Віктора Буська, завод на 2020 рік вже має підтверджені замовлення від існуючих замовників на поставку продукції сумою понад 1,5 млрд грн до кінця року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА