12:53 07.07.2020

Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка" поки що не планується - мер Києва

2 хв читати
Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка" поки що не планується - мер Києва

Будівництво торговельно-розважального центру у Києві на території книжкового ринку "Петрівка" поки що не планується, заявив мер міста Віталій Кличко під час зустрічі з представниками книжкового ринку, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"За його словами, деякі засоби масової інформації нещодавно оприлюднили інформацію, нібито на місці книжкового ринку "Петрівка" планують побудувати однойменний ТРЦ, а сам ринок - знести. Також нібито адміністрація ринку повідомила підприємцям, що вони мають переїхати на місце в районі ангарів на станції метро "Лісова", бо, мовляв, "бульдозери за день все знесуть" і книжкового ринку на Петрівці не буде", - йдеться в оприлюдненому у вівторок повідомленні.

Кличко зазначив: "Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: проспект Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці. Цільове призначення земельних ділянок - для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торговельно-розважального комплексу та паркінгу. Орендар - ТОВ "Книжковий ринок". Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, проспекту Степана Бандери, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок. Утім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались! Тому, хто і навіщо підбурює людей - треба з’ясувати".

Він закликав представників книжкового ринку провести ґрунтовну розмову з керівництвом ринку та обговорити робочі відносини.

"Міська влада відстоюватиме інтереси громади міста. У правовому полі. І я звертаюся до правоохоронців: взяти на контроль це питання і не допустити протизаконних дій", - зазначив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА