08:12 07.07.2020

Командувач ВМС України Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ РФ з боку окупованого Криму

2 хв читати
Командувач ВМС України Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ РФ з боку окупованого Криму

Командувач об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв зазначає, що командувач Військово-морських сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ Російської Федерації з боку тимчасово окупованого Криму.

"Командувач Військово-морських сил Збройних сил України, адмірал Неїжпапа, який недавно був призначений, давав інтерв'ю регіональному ЗМІ, і, за його розуміння, він сказав, як він це бачив, не маючи стовідсоткових відомостей про розвиток ситуації на Таврійському напрямку. До його слів можна ставитися так, що наразі вони були перебільшені, виходячи з тієї обстановки, яка є станом на сьогодні", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

Наєв зазначив, що нині немає безпосередньої загрози вторгнення військ Російської Федерації на територію України, зокрема, на Таврійському напрямку. Він підкреслив, що головнокомандувач ЗСУ і начальник Генерального штабу отримують всю необхідну розвідувальну інформацію.

Як повідомлялося, командувач ВМС Неїжпапа раніше в інтерв'ю одеському інтернет-сайту "Думская.net" заявив, що Військово-морські сили ЗСУ готуються до повномасштабної військової конфронтації з Росією.

"Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат - і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють, хоча в країні сьомий рік йде війна", - сказав він в інтерв'ю.

На питання про те, чи розглядає він варіант, при якому російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал, Неїжпапа відповів, що "не виключає таких дій з боку Російської імперії".

"Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу "Нептун" дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА