07:23 05.07.2020

Двотижневий карантин через коронавірус почався в Казахстані

2 хв читати
Двотижневий карантин через коронавірус почався в Казахстані

У Казахстані з 5 липня починають діяти двотижневі карантинні заходи, покликані зупинити поширення коронавірусу COVID-19 після погіршення ситуації з пандемією.

За рішенням держкомісії, в Казахстані на 14 днів припиняється міжміське автобусне сполучення, в містах за часом обмежується робота громадського транспорту. Пересування громадян у республіці на особистому автотранспорті не забороняється.

Рейси міжнародного авіасполучення, які поновилися в Казахстані з 20 червня, продовжаться, але на 14 днів буде заморожено розширення списку країн, в які літають казахстанські авіакомпанії; з обмеженнями збережено авіасполучення між регіонами, залізничне сполучення.

З 5 липня вводиться заборона на проведення видовищних, спортивних та інших масових заходів, а також сімейних, пам'ятних заходів, обмежено переміщення людей на вулицях, парках, скверах - групами не більше трьох осіб, а також пересування осіб старше 65 років.

Разом з тим казахам дозволені індивідуальні тренування на відкритому повітрі.

Діяльність підприємств низки сфер буде заборонена. Зокрема, під заборону потрапили: салони краси, перукарні, спортивні зали, фітнес-центри, басейни, продовольчі та непродовольчі криті ринки.

Також заборона вводиться на діяльність пляжів, аквапарків, об'єктів культури, музеїв, виставок, розважальних центрів, дитячих дошкільних установ (окрім чергових груп), релігійних об'єктів, розважальних центрів у ТРЦ, розважальних закладів (караоке, більярд, комп'ютерні клуби, боулінг-центри) , кінотеатрів, дитячих оздоровчих таборів, фудкортів, банкетних залів.

Зберігається дистанційна форма роботи для не менше 80% співробітників держорганів (організацій), національних компаній та інших організацій.

Дозволена діяльність медичних центрів за записом, аптек, продовольчих магазинів, відкритих ринків.

Також буде дозволена, але з обмеженням за часом і з дотриманням "санітарно-дезінфекційного режиму", робота точок громадського харчування на відкритому повітрі, будівельних, промислових підприємств з безперервним виробничим циклом, будівельних робіт на відкритому повітрі. Дозволяється ведення сільськогосподарських робіт, рибного господарства і тваринництва, надання послуг населенню, серед яких мийка та ремонт автомобілів, ремонт побутової техніки, надання банківських послуг.

За порушення карантинного режиму і санітарно-епідеміологічних вимог введені великі штрафи.

Згідно з рішенням держкомісії, у разі необхідності "в залежності від подальшого розвитку епідеміологічної ситуації в країні, зазначені обмежувальні заходи можуть бути продовжені на два тижні або посилені".

У Казахстані аналогічні заходи застосовувалися під час дії режиму надзвичайного стану, який діяв з 16 березня до 11 травня. Пізніше почалося поетапне скасування обмежувальних заходів, однак через зростання поширення COVID-19 в низці регіонів були відновлені карантинні обмеження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА