10:59 01.07.2020

У виправній колонії РФ, де незаконно тримають українського політв'язня Кіяшка, стався спалах COVID-19 - Денісова

2 хв читати
У виправній колонії РФ, де незаконно тримають українського політв'язня Кіяшка, стався спалах COVID-19 - Денісова

У російській виправній колонії №11, де незаконно тримають українського політв'язня Ігоря Кіяшка, стався спалах коронавірусної інфекції, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"У "ФКУ ИК 11 УФСИН России по Нижегородской области" запроваджено карантин, адже у багатьох в'язнів клінічно підтвердили зараження на COVID-19. Також коронавірусну хворобу було діагностовано у в’язнів, які трималися разом в одному приміщенні з Ігорем Кіяшком. Через брак ліжкомісць у медичній частині цієї колонії, інфікованих осіб розміщують у їдальні та клубі для проведення дозвілля, чим наражають на небезпеку зараження інших в'язнів", - написала Денісова на сторінці у Facebook у середу вранці.

Вона наголосила, що в деяких закладах Федеральної служби виконання покарань Росії українці також страждають від стрімкого поширення коронавірусної хвороби. Зокрема, за інформацією омбудсмена, через спалах COVID-19 було введено карантинні заходи у "ФКУ ИК-1 УФСИН России по Брянской области" та " ФКУ СИЗО 5 УФСИН России по Ростовской области".

"Крім того, через відсутність засобів індивідуального захисту та неналежне медико-санітарне забезпечення, деякі політв’язні вже перенесли інфекційну хворобу. ️Вимагаю від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та директора Федеральної служби виконання покарань Росії Олександра Калашникова терміново забезпечити дотримання прав громадян України", - зазначила Денісова.

Вона також закликала представників міжнародних правозахисних організацій застосовувати всі можливі механізми впливу на РФ для захисту і якнайшвидшого звільнення з полону Кремля всіх громадян України.

Як повідомлялося, 10 квітня 2018 року громадянина України Ігоря Кіяшка затримали в Нижньому Новгороді. Російські слідчі органи звинуватили його в шпигунстві й спробі контрабанди деталей військових літаків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА