17:35 26.06.2020

Аваков обговорив із міністром економіки та фінансів Франції міждержавні проекти та гуманітарну ситуацію на Донбасі

3 хв читати
Аваков обговорив із міністром економіки та фінансів Франції міждержавні проекти та гуманітарну ситуацію на Донбасі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мер обговорили співпрацю між країнами в уже наявних і майбутніх економічних і соціальних програмах, повідомляє департамент комунікацій МВС України.

"Сьогодні відбулася телефонна розмова міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та міністра економіки і фінансів Французької Республіки Бруно Ле Мера за участю послів двох держав Вадима Омельченка та Етьєна де Понсена. Сторони обговорили стан співпраці між країнами в головних уже наявних та в майбутніх економічних і соціальних програмах останнього часу", - зазначено в повідомленні.

Так, міністри обмінялися думками щодо можливого залучення французьких фінансових установ для забезпечення житлом працівників МВС на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу, а також про залучення від уряду Французької Республіки міжнародної технічної допомоги для посилення громадської безпеки та соціальної сфери Донбасу.

Зазначається, що особливо було приділено увагу покращенню гуманітарної ситуації у Маріуполі. Там уже розпочинається реалізація проекту будівництва станції питної води у Маріуполі компаніями Beten Ingeniere та Stereau. У зв'язку з цим Аваков повідомив французькій стороні про початок гуманітарного проекту поліпшення водопостачання в Маріуполі вартістю 64 млн євро. Також обговорювалася можливість розширення аналогічної програми на Попаснянському районі Луганської області.

Крім того, йшлося про подальший развиток успішної співпраці з Airbus Helicopters у створенні єдиної системи авіабезпеки та цивільного захисту МВС України. Також глави міжурядової комісії говорили про можливість будівництва енергонакопичувальних потужностей у співпраці "Укренерго" з RTE/SAFТ.

Також обговорювалася готовність до початку реалізації нового проекту побудови патрульних катерів для Держприкордонслужби України компанією ОСЕА за участю вітчизняних суднобудівників у м. Миколаєві.

"Ми готові вже стартувати і підписувати контракт із ОСЕА про початок будівництва патрульних прикордонних кораблів для посилення морської безпеки та охорони України. Цей проект загальною вартістю 136 млн євро є другим за значенням для наших країн після вертолітного проекту з компанією Airbus. Його реалізація має стратегічну важливість для співпраці наших держав і виводить її на якісно новий рівень. Компанію OCEA обрано з-поміж понад 10 постачальників-лідерів галузі. Міжурядовий договір про надання підтримки Францією вже ратифікував наш парламент. Ми запрошуємо представників уряду Франції на церемонію підписання контракту, яка відбудеться в Україні в середині липня цього року за участю українського партнера - суднобудівного заводу у Миколаєві, який збудує п'ять із загалом 20 сучасних кораблів", - заявив Аваков.

Також у 2020 році планується постачання в Україну ще чотирьох французьких вертольотів H 225 для НГУ і ДСНС, двох гвинтокрилів Н 145 для НПУ і тренажерного комплексу Н225 для бази навчального центру Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та запасних запчастин для сервісного центру.

У свою чергу Бруно Ле Мер подякував Авакову за співпрацю і висловив готовність спільно працювати над реалізацією вже наявних і майбутніх взаємовигідних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

У Миколаївській області діятимуть аварійні відключення електроенергії

У столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях запроваджено екстрені відключення - "ДТЕК"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА