11:55 26.06.2020

Суд у п'ятницю розглядає апеляцію на обрання запобіжного заходу активісту Стерненку

2 хв читати
Суд у п'ятницю розглядає апеляцію на обрання запобіжного заходу активісту Стерненку

Київський апеляційний суд у п'ятницю розглядає скарги активіста Сергія Стерненка та його захисту на обрання Шевченківським райсудом столиці запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку засідання адвокати Стерненка заявили клопотання про відвід одного із прокурорів - Миколи Бозовуляка, зазначивши, що він "виконує політичні завдання".

На думку захисту, розслідування справи за обвинуваченням Стерненка було завершено одразу після того, як генпрокурор Ірина Венедіктова заявила про намір завершити розслідування якнайшвидше.

Адвокати також зазначили, що суд першої інстанції обирав запобіжний захід із урахуванням ризиків розслідування, а на сьогодні розслідування вже завершено.

"Вважаю його (прокурора Бозовуляка - ІФ-У) упередженим, він потрапив під вплив генпрокурора... 25 червня прокурор направив повідомлення про завершення досудового розслідування", - сказав Стерненко.

"Жодної упередженості не було, тиск на мене не здійснювався", - сказав, у свою чергу, Бозовуляк.

Пізніше суд відмовив у відводі прокурора, зазначивши, що зазначені захистом підстави для відводу не є такими, що виключають участь прокурора у процесі. Також суд у своїй ухвалі зазначив, що факти залежності прокурора від генпрокурора не доведені.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного із нападників і смертельно поранив.

15 червня Шевченківський районний суд обрав активісту Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування у його справі і надала доступ до матеріалів стороні захисту.

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі щодо мого самозахисту завершено! (...) Рівно два тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть коли ми не встигли оскаржити ані запобіжний, ані саму підозру) "слідство" завершують і будуть передавати справу до суду. Найімовірніше, до одеського суду", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА