08:26 26.06.2020

Харків'янин підозрюється у продажу інформації з обмеженим доступом

1 хв читати
Харків'янин підозрюється у продажу інформації з обмеженим доступом

Житель Харкова продавав бази даних, що містять інформацію з обмеженим доступом, за ціною від 700 до 7,5 тис.дол. у залежності від обсягу інформації.

"Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта і вилучили комп'ютерну техніку, направили на експертизу. Під час попереднього огляду техніки поліцейські отримали докази шахрайської діяльності фігуранта", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Чоловіка викрили співробітники кіберполіції в Харківській області спільно з працівниками Слобідського ВП і УСБУ в області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

За даними правоохоронців, 36-річний харків'янин розміщував на спеціалізованих хакерських форумах оголошення про продаж електронних баз даних підприємств і фінансових установ, які містять ознаки інформації з обмеженим доступом. Збут баз даних здійснювався виключно через оплату на анонімні криптовалютні гаманці і іноземні електронні платіжні системи.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА