17:09 23.06.2020

Від початку року в районі ООС на Донбасі сапери ЗСУ очистили від вибухонебезпечних предметів понад 130 га

2 хв читати
Від початку року в районі ООС на Донбасі сапери ЗСУ очистили від вибухонебезпечних предметів понад 130 га

 Від початку 2020 року сапери Сил підтримки Збройних сил України в районі ООС очистили від вибухонебезпечних предметів понад 130 га площі, 116 км доріг, знищили більше ніж 70 тис. вибухонебезпечних предметів, повідомив командувач Сил підтримки полковник Микола Жирнов, повідомляє "АрміяInform".

"Загалом до виконання таких завдань у державі залучено 180 груп розмінування ЗСУ. Зокрема, 29 груп беруть участь в Операції об’єднаних сил, а 39 виконують завдання з очищення територій арсеналів, баз та складів, де трапилися надзвичайні ситуації. З початку 2020 року в районі проведення ООС очищено від вибухонебезпечних предметів понад 130 га площі, 116 км доріг, знищено понад 70 тис. вибухонебезпечних предметів", - сказав він в інтерв'ю інформагентству "АрміяInform", опублікованому у вівторок.

Крім того, Жирнов зазначив, що на арсеналах, базах і складах очищено 3,5 га площі, піднято понад 8 тис. вибухонебезпечних предметів, знищено 44,5 тис.

За його словами, знешкодження вибухових пристроїв здійснюється на загальновійськових полігонах ЗС України та підривних полях військових частин.

"Крім того, в ООС для цього визначені місця, які погоджено з місцевими органами влади. Як правило, це закриті кар’єри, що вже не функціонують", - додав полковник.

Жирнов повідомив, що найнебезпечніші - підривні пристрої, встановлені на невилучення, чи невідомі конструкції –  їх за можливості знищують на місці.

"Міни частіше виявляють у районах, де відбувалися інтенсивні бойові дії. Протипіхотні міни виявляють найчастіше в лісопосадках на стежках, поряд з дорогами, протитанкові - на перехрестях польових доріг та на самих дорогах. Міни встановлені переважно у 2014-2015 роках, коли тривали активні бойові дії, але знешкоджують і міни, поставлені й пізніше", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА