13:10 23.06.2020

Одеська та Київська області увійшли до числа регіонів із широким поширенням COVID-19

2 хв читати

 Показник негативної динаміки захворюваності на COVID-19 у Київській та Одеській областях у вівторок перевищив 10% і становив відповідно 11,72% та 85,81%, у результаті кількість областей із широким поширенням коронавірусу в Україні сягнула десяти, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Як і раніше, дві з них - Закарпатська та Чернівецька - окрім надмірної негативної динаміки та відсотка виявлення (частка позитивних тестів вище ніж 11%), мають завантаженість ліжок понад 50% (відповідно 57,83% та 54,23%).

У цьому списку також Львівська, Житомирська, Волинська, Тернопільська, Івано-Франківська і Рівненська області.

Окрім того, ще чотири області (Дніпропетровська, Донецька, Луганська та Миколаївська) порушують другорядний показник - охоплення тестуванням, який із 22 червня було підвищено вдвічі - до 24 тестів на 100 тис. населення.

Як повідомлялося, МОЗ напередодні вперше оприлюднило показники для послаблення протиепідемічних заходів за новою затвердженою урядом методикою, згідно з якою Київ та Вінницька область залишили список "порушників" завдяки великій кількості тестів і знижувальній динаміці захворюваності.

Кабмін постановив, що в разі трьох поспіль днів перебування регіону в списку з широким поширенням COVID-19 регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) ухвалює рішення про посилення карантину на території регіону або його окремих адміністративно-територіальних одиниць за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути скасоване не раніше ніж через сім днів із дня його ухвалення з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Посилення карантину може полягати в обмеженні проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів; діяльності закладів, що надають послуги з розміщення; здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні; перевезення пасажирів метрополітеном; відвідування закладів дошкільної освіти; роботи закладів фізичної культури та спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури; діяльності закладів харчування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА